Talang- & elitplan

SMTF satsar på talang- och elitutveckling på flera sätt, uppmanade av Riksidrottsförbundet. Bland annat genom Oskar Lavesson, som tagit fram en grenprofil och en utvecklingstrappa för muaythai, och som jobbar genom att mäta och utveckla fysträningen för landslag och talanggruppen. Vi har även en talangansvarig i form av Joakim Karlsson.

Hur vi jobbar med talang och elit kan du läsa i SMTF:s talang- och elitplan.

Här kan du ta del av thaiboxningens utvecklingstrappa, samt grenprofil för muaythai.

Talangsatsning

På Riksidrottsförbundets uppmaning satsar vi framåt med vår verksamhet. Vi arbetar därför med en grupp talanger som vi hoppas på sikt ska leda till medaljer internationellt. Deltagarna är uttagna på de resultat som de har uppnått på nationell och internationell nivå.

Vi ser det absolut inte som ett tvång ifrån RF utan snarare som en bra förutsättning att aktivt stötta de unga talanger vi har inom svensk thaiboxning. Planen är även att kunna ge råd och tips till talangernas hemmaklubb och skapa ett bra samarbete med dem för bästa utveckling.

Talangerna kommer att vara med ett par år i gruppen och under tiden kommer de att erbjudas att delta på läger, få stöd i träning och matchupplägg m m, det är dock alltid hemmaklubben som har det yttersta ansvaret för talangen.

För att ha sin plats krävs att ungdomarna i gruppen håller en hög nivå på träning och matchning. Att vara med i gruppen betyder inte att man automatiskt kommer med i landslaget.