Styrelsen

Svenska Muaythai Förbundets Styrelse 2015

Vald vid förbundsstämman 19 mars 2016, för tiden till nästa förbundsstämma i mars 2017

Johan Risberg Förbundsordförande

Magdalena Kowalczyk Ledamot

Lena Olsson Ledamot

Hans Edström  Ledamot

Kasra Ashami Ledamot

Rasmus Svensson Ledamot

Fredrik Johnsson Suppleant

Mårten Pontén Suppleant

 

 

Presentation av styrelsen

Förbundsordföranden, Johan Risberg, invald mars 2016

 
Johan började med MuayThai tidigt 80 tal, med en bakgrund  i Judo/Karate/ Boxning, Invalt i SMTF styrelse från tidigt 90 tal till 2012 ( med något litet avbrott)

Idag driver han Lejonkulan, GBG Muay Thai.   

 

Ledamot, Magdalena Kowalczyk, invald mars 2013

Magdalena_kowalczyk
Magdalena har tränat thaiboxning sedan 2001, och tävlade 2003-2009. 2007 vann hon IFMA VM i 67 kg. Till vardags är hon projektledare på en reklambyrå och ibland Athena i TV4s Gladiatorerna. I styrelsen har hon marknadsansvaret. Hon tränar på Allstars training center och Tip/Vallentuna Boxing Camp och är även erfaren poängdomare.    

 

Ledamot, Lena Olsson, invald mars 2014

Lena

Lena är ordförande i Fighter Muay Thai förening i Göteborg. Hon har tidigare engagerat sig i tävlingsarrangemang genom att bland annat ansvara för FMT Open och Muay Thai Arena. Hon är team manager för det svenska muayhailandslaget och arbetar nära med förbundskaptenen. Lena har en bakgrund inom restaurangbranschen men har bytt bana och jobbar idag som testledare inom telekom-branschen.  
 

Ledamot, Hans Edström, invald mars 2013

Hans

Ansvarig för utveckling av demokrati och mångfaldsfrågor är Hans. Han har tränat och instruerat muaythai i knappt 15 år och var tidigare aktiv som instruktör och styrelseledamot för Vaggeryd Muaythai och Slagskeppet. Han är även aktiv som domare sedan 2007. Tidigare har Hans tränat brottning och boxning men även provat på taekwondo, hapkido, aikido och bjj. 2013 var Hans en av grundarna till Odenplan Fightgym och är ansvarig instruktör för tävlingsgruppen. Samma år2013 blev han invald i SMTFs styrelse som suppleant och 2014 som ordinarie ledamot på mandatperioden två år. Till vardags arbetar Hans som konsult med fokus på projekt och organisationsutveckling.    

 

Ledamot, Kasra Ashhami, invald mars 2015

Kasra

Som ordförande för internationella rådet ser vi Kasra. Han är en man med många strängar på sin lyra. Sedan 1992 har han pysslat med muaythai, både som utövare, tränare samt coach. Han tillhör Vallentuna Boxing Camp IF. Sedan 2003 sitter han i IFMA/WMC Executive board som nordisk representant och samarbetar med ett flertal nationella förbund och aktörer. Kasra agerade som Team Manager för den Svenska Landslaget mellan 2003 och 2008. Han har medverkat i omorganiseringen av den svenska domarkåren, skrivit delar av det Svenska regelverket i Thaiboxning samt agerat som event producent för bl.a. 3 SM, 1 NM och flertalet professionella Thaiboxningsevents.

 

Ledamot, Rasmus Svensson, invald mars 2015

rasmus

Aktiv inom Muaythai i över 20 år och innan dess aktiv inom boxningen. Var bl.a med och startade Malmö Muay Thai år 1999 och varit med och drivit föreningen som tränare/styrelseledamot fram till årsskiftet 2015/16.
 
Deltagit som tränare/coach vid bl.a 7 VM, 2 EM, K1 och en mängd SM/NM och har med sina boxare vunnit ett stort antal medaljer vid nämnda tävlingar.
 

Suppleant, Mårten Pontén, invald mars 2016

Mårten Pontén

Mårten har varit aktiv inom muaythai till och från 1991. Började som domare i kickboxning 1998
och muaythai domare 2001.

Har haft privilegiet att få döma 3 Rumble of Kings med flertalet WMC-titelmatcher med kronan på verket i Nordstrands VM-titelmatch. Medverkade även som domare på Glorygalan när de gästade Stockholm.

Till vardags General på Drakstadens Muay Thai i Sundsvall och mellan det försöker han att hinnamed att jobba på ett större försäkringsbolag.

 

Suppleant, Fredrik r-son Johnsson, invald mars 2010

fredrik_rson-johnsson
Allmänt

Fredrik har varit aktiv inom muaythai sedan 1986. Vann SM i muaythai 87, 88 samt i kickboxning 88. Tiotal matcher i boxning. Deltagit på VM sedan 2006 samt Sportaccord Combat Games i Beijing och senast i St Petersburg 2013, som domare. – Mitt mål med uppdraget i SMTF: Att arbeta för att muaythai får IOC status samt att utveckla Domarkåren i Sverige, bl.a. genom att förklara skillnader mellan Pro Muaythai samt IFMA Muaythai. I det civila arbetar Fredrik som Customer Support Engineer på Micronic-Mydata AB med laserritare i Asien.

Tillhör förening –

Vallentuna Boxing Camp  

Idrottsaktiv som –

Utövare Domare Muaythai  

Andra uppdrag inom idrottsrörelsen – pågående

vice ordförande Svenska Muaythai Förbundet (fr.o.m. 2013), invald 2010 Ordförande Domarrådet Svenska Muaythaiförbundet, vald 2013  

Andra uppdrag inom idrottsrörelsen – historiska

Förbundsordförande Svenska Muaythai Förbundet 2010-2012