Läkare och säkerhet

SMTF-Bild-PontusInerupFörbundsläkaren har ordet

Förbundsläkare Pontus Inerup har i artiklarna nedan samlat viktig information för såväl fighters som tränare och matchläkare.
Materialet reder ut de flesta frågeställningar kring läkarundersökningar, vätskebantning, tillåtna/icke tillåtna medicinska preparat, karens efter knock och hur man successivt bygger upp träningen därefter.

Är du matchläkare? Under rubriken Läkare hittar du vad som förväntas av dig.

Ytterligare frågor? Kontakta Pontus Inerup på 0708769914.

Därför gör vi en läkarundersökning

Förbundsläkare Pontus Inerup angående läkarundersökningen innan match:

De medicinska kriterier som måste uppfyllas innan match är uppsatta av vårt förbund. De är skapade för att skydda den aktiva samt att ge möjligheten till den aktive att kunna ha möjligheten till en lång karriär.

Läs mer…

Läkemedel, doping & dispens

Vissa mediciner kräver dispens för att man som fighter ska få tävla i Sverige, andra preparat är dopingklassade och därmed inte tillåtna. Här reder förbundsläkare Pontus Inerup ut vad som gäller.
Läs mer…

Karens efter knock

Allt man behöver veta om karens finns i vårt regelverk, men här har vår förbundsläkare enkelt och överskådligt samlat vad som gäller.
Läs mer…

Hjärnskakning & träning

För den som blivit knockad är det viktigt att inte sätta igång för fort. Här har förbundsläkare Pontus Inerup tagit fram allt man behöver veta om hjärnskakningar och vägen tillbaka.
Läs mer…