Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Uttagningskriterier

Uttagningskriterier seniorklass:
Huvudansvar för uttagning av landslag har respektive Förbundskapten för senior- och juniorlandslaget.

Kriterier för uttagningen till landslaget:
SM-vinst garanterar ej landslagsplats. Boxaren ska, trots SM-vinst, anses av förbundskapten och landslagskommittén vara på lämplig nivå för landslagsuppdrag för att boxaren ska bli uttagen till landslaget. Dock ska i första hand uttagas den som vid aktuellt SM kommit 1:a (guldmedalj) i angiven viktklass. I andra hand (om 1:an är förhindrad att delta) uttagas den som vid aktuellt SM kommit 2:a (silver), alternativt den som av förbundskapten och landslagskommittén anses vara 2:a i Sverige vid det aktuella årets SM.

Om plats i landslaget blir vakant, kan den besättas med den regerande mästaren från närmast föregående SM, EM eller VM. Men kan även besättas av annan boxare som anses lämplig av förbundskapten och landslagskommittén, förutsatt att denne varit tävlingsaktiv i lägst C-klass minst 6 månader före aktuellt mästerskap. Om förbundskapten och landslagskommittén anser att ingen lämplig kandidat finns till en viss viktklass kan denna viktklass lämnas tom inför internationella mästerskap.

I de fall att det enbart finns en boxare i en viktklass vid SM anses platsen vakant. Förbundskapten och landslagskommittén kan då besluta om annan boxare till landslagsplatsen än den person som varit anmäld till SM.

Till U23 kan:

  •  uttagas tidigare internationellt meriterad junior som inom 12 månader övergått till seniorklass och som uppvisat goda tävlingsresultat i lägst junior C-klass.
  •  uttagas den boxare som är uttagen till landslaget enligt ovan, men som saknar kvalifikationer för internationellt tävlande i IFMA seniorklass och som inte har fyllt 23 år.
  • uttagas boxaren som under SM det aktuella året visat sig vara på en nivå som enligt förbundskapten och landslagskommittén är lämplig för VM och EM och som inte fyllt 23 år.
  • uttagas boxaren som ingår eller som under året före uttagningen ingått i landslagsgruppen och som uppvisat goda tävlingsresultat på jämförbart internationell nivå i lägst motsvarande C-klass och som inte fyllt 23 år.

Vem som är bäst lämpad för uppdraget utses och bestäms av förbundskapten och landslagskommittén.

Uttagningskriterier juniorklass:
För uttagning i juniorklass, tillämpas ovanstående seniorregler i tillämpliga delar.

Senaste nytt

Domar- och regelgenomgång - digitalt

Inför SMTF större tävlingar som SM och…

Månadsrapport oktober 2023

Nedan hittar du månadsrapport för oktober månad.…

Månadsrapport september 2023

Här kan du ta del av månadsrapporten…

Kommande events

december

16dec12:0422:04Muaythai fight day & night 2Tranås

30dec09:0618:06Allstars Fight Night – muaythaiSolna

january

No Events

february

No Events

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

Domar- och regelgenomgång - digitalt

Inför SMTF större tävlingar som SM och Sweden Junior Cup…

Protokoll från styrelsemöte 11 oktober 2023

Nedan kan ni ta del av protokollet från SMTF:s styrelsemöte…

SMTF nya stadgar

Under årsmötet 2023 beslutades om några förändringar i SMTF stadgar.…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm