Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Årsmöte IFMA 2013 i Bangkok, Thailand

IFMA 2013 Bangkok

Under torsdagen12 september 2013 avhölls IFMA´s årliga federationsmöte, i Bangkok. Med drygt 70 länder närvarande, var det en välbesökt och välorganiserad tillställning.

Några stora överraskningar fanns inte men några är väl värda att omnämna.

Som tidigare rapporteras har IFMA har under det gångna året lyckats genom SportAccord att  ta sig ett steg närmare full IOC godkännande, som skulle leda till att Muaythai skulle bli en olympisk gren. Och detta har fått IFMA att öka tempot, och överraskande redan nu den första oktober 2013 så kommer den formella ansökan om full IOC godkännande att lämnas in till IOC. En del av de kvarvarande hindren skall åtgärdas under resan. Redan under årsmötet avhjälpes ett, nämligen öka fördelningen av kvinnor i Executive Board, sedan Brasilien och Rumäniens respektive kvinnliga federationsordföranden valdes in.

Det är med stor förväntan vi alla håller koll på hur det fortsatta arbetet kommer att gå.

 

En annan sak som inte var någon överraskning, men ändå kommer att få en stor inverkan på alla nationella förbund, var att årsmötet för andra gången i rad, och därmed fastställande, antog förslaget till nya stadgar. Bland annat kommer de nya stadgarna att mer tydligt styra upp regelverket kring vad muaythai innebär. Det innebär också en skärpning av det kulturella och historiska arvet av idrotten och kampformen muaythai.

Skärpningen innebär också att IFMA tydligare kommer att stärka sitt inflytande på hur de nationella förbunden bedriver sin verksamheter, att de lever upp till begreppet muaythai. Bland annat införs genom WMC ett nytt certifieringssystem, IGLA, som inom några år skall innebära att endast certifierade klubbar och instruktörer, ger elever behörighet att ställa upp i av IFMA och WMC mästerskap. Med dessa förändringar knyts även banden starkare med kungadömet Thailand, som numera också blir en drivande part i framtiden för muaythai.

 

Rent praktiskt, kommer en del nationella förändringar behöva ske, både i organisation och i stadgar, en uppgift som Svenska Muythai Förbundets styrelse omgående kommer att få börja arbeta med.

 

En tydlig markering från IFMA var, att förbund som inte vill eller klarar att leva upp till de nya reglerna, kommer att bli rannsakade av IFMA och i allvarligare fall förlora medlemskapet i IFMA.

 

En märkbar förändring som redan börjat gälla, är att begreppet Muaythai numera skall skrivas samman, och inte anges som Muay Thai. Detta eftersom det inom Sportaccord och IOC inte tillåts att en sport eller idrott innehåller ett lands namn. Och eftersom det sammanskrivna begreppet muaythai inte utgör ett landsnamn, har IFMA valt att ändra detta omgående. Det kommer även vara lämpligt att på nationellt plan ändra detta successivt i förbund och föreningar.

 

Mer information från årsmötets handlingar kommer att läggas ut på hemsidan successivt senare.

 

// Daniel Norrgård , Förbundsordförande

Svenska Muaythai Förbundet

Fler inlägg

Styrelseprotokoll 19 april 2023

Nu kan du ta del av styrelsens…

Konstituerande styrelsemöte

Nu finns protokollet från det konstituerande styrelsemötet…

Kommande events

may

27may12:0018:00Varberg Open 53Varberg

27may12:0018:00Stadion Fight NightStockholm

june

03jun10:0620:06Westcoast Battle 15Westcoast Battle 15

04jun12:0018:00Göteborg muaythai open 1Partille

10jun10:2418:24FMT Open 47Göteborg

Show More Events

july

21junAll Day02julEuropean Games 2023European Games 2023 (Krakow, Polen)

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

Svenska muaythaiförbundets styrelse 2023

I helgen hade SMTF förbundsstämma och de förtroendevalda att sitta…

SMTF förbundsstämma 2023 – årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 25 mars kl 11:00, fullmaktsgranskning sker kl 10:30-10:55.…

Vill du och din förening vara värd för SMTF domarutbildningar?

SMTF söker klubbar att samarbeta med kring att arrangera domarutbildningar…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm