10320914_873186736025449_3318428960354816526_o

I lördags så gick en utav Skandinaviens största och mest prestigefyllda Muaythaitävling av stapeln.

Nere i Sveriges sydligare breddgrader närmre bestämt Lund så arrangerade, Toni Guinovic och hans eminenta team ifrån Realfighter en gala som höll världsklass ifrån början till slut.

Battle of Lund är numer en väl erkänd gala med atleter ifrån Europas olika hörn, här blandas lokala förmågor med några utav Sveriges och Europas absolut bästa fighters.

Vi fick se Thaiboxning när den är som bäst bland andra så krigade Sanny Dahlbeck till sig en vinst mot Guram Kutateladze, Sanny visade med bländande tekniker att han är tillbaka för att stanna.

Guram vann publikens hjärta genom att inte backa en tum för Sannys hårda slag och sparkar i matchen som kan han gjort sig förtjänt av titeln Fight of the night.

Bröderna Teymur fyllde än en gång det tomrum som dom lämnade efter sig när dom försvann ifrån den Svenska Thaiboxningsscenen. Med självsäkerhet och tekniker som verkar komma ifrån en övre makt vinner dom sina matcher, och lämnar oss med en mersmak av att få se mer av dessa båda herrar.

Vi fick även se två nya Svenska ISKA Världsmästare, Kittisak Noiwibon vann sin match på ett sett som får det att se alldeles för enkelt ut, med full kontroll besegrar han sin motståndare. Elna Nilsson kämpade med att inte fullt ut kunna få använda sin clinch i slutändan till sig en välförtjänt vinst.

Mer om galan hittar ni på Battleoflund.se.

Övriga resultat finner ni här Battle of Lund 6.

 

Tommy Hansen