Vi vet att det är många där ute som inte riktigt trivs med sitt ursprungsklubbnamn, eller som helt enkelt bara vill förnya eller förenkla sitt klubbnamn till det folkmunsvalda namnalternativet.

Ni som är väl insatta i den svenska föreningsetiken vet också att på alla officiella sammanträden såsom vid Årsmöten, Tävlingar, Utbildningar och så vidare måste det ursprungliga klubbnamnet alltid användas. Detta är för att till exempel tävlingsarrangörer lätt ska kunna kontrollera att just er klubb är ansluten till det svenska Thaiboxningsförbundet.

En tävlingsarrangör är obligerad till att vid alla offentliga uttalanden och skrivelser såsom på reklam eller tävlingsaffischer, osv använda det klubbnamn som är registrerat hos Riksidrottsförbundet.

Det är inte särskild svårt att byta namn på en förening, sanningen är den att det är jättelätt.

Allt du behöver göra är att följa instruktionerna som följer i nedanstående länk så har du på några enkla knapptryck lämnat in ansökan om ett namnbyte till SB&K.

http://www.svenskidrott.se/Bildaidrottsforening/AnsokanommedlemskapiSF/Ansokanomnamnbyte/

 

Det finns dock några riktlinjer som måste följas för att få till ett godkännande av ert namnbyte några av dessa listas här under.

A) Använd i största möjliga utsträckning svenska namn på klubben, gärna med angivande av ortens namn.

B) Namnet får inte vara förväxlingsbart med redan befintligt klubbnamn.

C) Namnet skall innehålla ordet: klubb, förening, sällskap, sport eller IF. Enbart Dojo, Skola, Akademi eller Kai räcker inte.

D) Enligt Riksidrottsförbundet, får ordet Svenska, förbund, läns, allians eller liknande, inte förekomma i klubbnamnet.

Vill du läsa mer om föreskrifterna runt omkring klubbnamn och namnbyte så klicka dig in till SB&K.

 

/ Tommy Hansen