Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Dags att vaccinera klubben mot doping!

Inför de stora tävlingar som SMTF arrangerar 2024 så som senior-SM och junior-SM så är det krav på att alla föreningar som deltar med representanter, fighters och coacher, ska ha gjort kunskapskollen samt att er klubb/förening är Vaccinerad mot doping.

Detta skiljer sig egentligen inte alls mot det intyg och certifiering man gör för WADA om man till exempel blir uttagen till landslaget och då tävlar i internationella mästerskap. 

Detta görs enkelt genom att ni går in på Vaccineraklubben.se och där ska ni göra de olika stegen. 

1.     Kunskapskollen;
2.     Diskutera i grupp – t.ex. ni coacher med era fighters;
3.     Gör en plan tillsammans efter att ni t.ex. har läst Idrottens Antidopingreglemente så ni har en beredskapsplan för att kunna möta akuta situationer som dopingfall eller misstankar om doping;
4.     Anmäl genomförd vaccination


Varför bör ni vaccinera klubben?
Alla medlemmar i en idrottsförening är skyldiga att följa dopingreglerna och det gör man lättast om man känner till dem.
Det är därför otroligt viktigt att alla våra klubbar är vaccinerade så att ingen ska kunna säga att ”-Jag visste inte…”.

Det är vårt ansvar som idrottsutövare eller som ledare att vi har den rätta kunskapen. På det här sättet undviker vi dopingfall, alltså något som är brott mot dopingreglerna av ren okunskap.

Vaccinationen är även en god investering för våra klubbar då det stärker våra klubbars trovärdighet gentemot kommunen, media och sponsorer och en bra sak i vår marknadsföring av thaiboxning då vi starkt visar vår inställning till doping. 

Hur länge är en förening/klubb vaccinerad mot doping?
Vaccinationen gäller i 3 år och man får en påminnelse när man måste uppdatera vaccinationen. 

Du får såklart då även gratis materiel som du kan sätta upp på din klubb samt ett fint intyg om att din klubb är vaccinerad mot doping. Man kan lätt kontrollera om man är vaccinerad på hemsidan och där kan man även se alla föreningar som är det i hela Sverige och ert område.

 

När en förening som vill tävla med en av sina fighters på ett mästerskap eller en tävling som SMTF arrangerar, så kommer SMTF att kontrollera att föreningen är vaccinerad och inte godkänna fighterns anmälan om föreningen ej är vaccinerad. Vi kommer även att kontrollera att de föreningar som vill arrangera ett mästerskap eller en tävling för oss är vaccinerade. Kravet gäller från och med 1 januari 2024.

 

Med vänlig hälsning,

SMTF

Fler inlägg

SMTF - månadsrapport mars 2024

Nu finns SMTF:s rapport för mars tillgänglig.…

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig.…

SMTF guldstipendium 2023

Sedan 2016 delar SMTF ut guldstipendium för…

Kommande events

Date

Color

April

No Events

May

04may12:4820:48Helsingborg MuaythaitävlingHelsingborg

June

No Events

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig. Månadsrapport februari 2024…

SMTF förbundsstämma 2024 - årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 20 april kl 10:00, fullmaktsgranskning sker kl 09:30-09:55.…

Valberedningens förslag till förbundsstyrelse 2024

Valberedningen lämnar härmed sitt förslag till förbundsstyrelse för SMTF inför…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm