Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Diplom-muaythai

I svensk muaythai arrangerar vi diplomtävlingar för thaiboxare i åldern 10–15 år. I diplom-muaythai förekommer inga sparkar mot huvudet och ingen vinnare utses. Målet är att de båda tävlande ska utveckla sin tekniska nivå utan att lägga kraft bakom teknikerna.

diplom_600

För att främja idrotten muaythai är det viktigt att utveckla våra barn och ungdomar i Sverige som tränar muaythai, och ett av momenten är att få tävla. Skillnaden är dock att boxarna inte tävlar mot varandra utan mot sig själva och för sin egen utveckling. Målet är att utvecklas som thaiboxare, lära sig hantera idrotten både genom att ta mer poäng och att utveckla sin stil för att våra thaiboxare i Sverige ska ha en bättre och tydligare stil i framtiden, både på hemmaplan och internationellt.

Som ringdomare är man ansvarig för att se till att matchen genomförs på rätt sätt. Ringdomarens yttersta ansvar är att genom en bra kontakt med thaiboxarna se till att de visar prov på alla moment som vi har inom muaythai. Det finns dock vissa tekniker som pga skaderisk är förbjudna i diplom-muaythai så som exempelvis spark mot huvudet. En annan viktig sak som ringdomaren måste se till är att det inte får förekomma någon kraft mot någon del av kroppen då det är teknik vi ska utveckla och inte styrka.

Sist men inte minst är att alla inblandade har rätt inställning. För att vi ska kunna ha diplom-muaythai i Sverige är det viktigt att alla är införstådda med varför vi har denna tävlingsklass. Coacherna måste lära ut på rätt sätt och förklara för sina thaiboxare vad tävlingsformen går ut på; ringdomaren måste vara införstådd med det ansvaret som ringdomaren har i ringen; arrangören måste också förstå vad diplom-muaythai går ut på och föräldrarna ska aldrig behöva oroa sig för att deras barn ska tävla. Med rätt inställning är vi fullt övertygade att vi kommer utveckla många duktiga thaiboxare i Sverige.

 


Regelverk för diplom-muaythai

Score card för diplom-muaythai för domare 1, domare 2 och domare 3

 

Senaste nytt

Domar- och regelgenomgång - digitalt

Inför SMTF större tävlingar som SM och…

Månadsrapport oktober 2023

Nedan hittar du månadsrapport för oktober månad.…

Månadsrapport september 2023

Här kan du ta del av månadsrapporten…

Kommande events

december

09dec12:0216:02Varberg Open 57Varberg

16dec12:0422:04Muaythai fight day & night 2Tranås

30dec09:0618:06Allstars Fight Night – muaythaiSolna

january

No Events

february

No Events

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

Domar- och regelgenomgång - digitalt

Inför SMTF större tävlingar som SM och Sweden Junior Cup…

Protokoll från styrelsemöte 11 oktober 2023

Nedan kan ni ta del av protokollet från SMTF:s styrelsemöte…

SMTF nya stadgar

Under årsmötet 2023 beslutades om några förändringar i SMTF stadgar.…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm