Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Förändring av SMTF´s styrelse

Styrelsen för Svenska Muaythaiförbundet meddelar att Toni Guinovic, på egen begäran, omedelbart lämnar sin post som ledamot. Bakgrunden till detta är en diskussion under förra veckan i Facebook-tråden ”Tävlingskalender Svensk Thaiboxning” där Toni uttryckte sig om vår internationella organisation IFMA såsom korrupt. Detta är en allvarlig anklagelse som inte SMTF står bakom.

En styrelse för ett stort idrottsförbund har generellt sett högt i tak och självklart kan vi alla framföra och ha olika åsikter. Vi är ofta oense men till slut måste vi fatta beslut och då fattar vi gemensamt beslut och det beslut som majoriteten fattar står hela styrelsen bakom.

Toni agerade som privatperson i diskussionen men eftersom Toni även är ledamot av förbundsstyrelsen kan det uppfattas som SMTFs officiella ståndpunkt vilket inte är fallet. Under styrelsemöte förra veckan påpekades detta för Toni som förstod det allvarliga med att anklaga en stor idrottsorganisation för korruption utan bevis. Toni tog bort sitt inlägg och lade även ut en förklaring med ursäkt.

Under måndagen kontaktade IFMA Svenska Muaythaiförbundet med ett formellt påpekande då de hade tagit del av diskussionstråden och anklagelserna om korruption. IFMA överväger att vidta åtgärder mot SMTF men vill initialt höra SMTFs ståndpunkt. De eventuella sanktioner som kan utdömas är t.ex. att svenska landslaget inte får tävla i VM/EM, böter eller i värsta fall uteslutning ur IFMA. Mot bakgrund av dessa tänkbara konsekvenser tog Toni ansvarsfullt beslutet att lämna förbundsstyrelsen på egen begäran.

Förbundsstyrelsen Svenska Muaythaiförbundet

genom Johan Risberg, Ordförande

Fler inlägg

SMTF - månadsrapport mars 2024

Nu finns SMTF:s rapport för mars tillgänglig.…

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig.…

SMTF guldstipendium 2023

Sedan 2016 delar SMTF ut guldstipendium för…

Kommande events

Date

Color

April

No Events

May

04may12:4820:48Helsingborg MuaythaitävlingHelsingborg

June

No Events

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig. Månadsrapport februari 2024…

SMTF förbundsstämma 2024 - årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 20 april kl 10:00, fullmaktsgranskning sker kl 09:30-09:55.…

Valberedningens förslag till förbundsstyrelse 2024

Valberedningen lämnar härmed sitt förslag till förbundsstyrelse för SMTF inför…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm