Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Förändring av SMTF´s styrelse

Styrelsen för Svenska Muaythaiförbundet meddelar att Toni Guinovic, på egen begäran, omedelbart lämnar sin post som ledamot. Bakgrunden till detta är en diskussion under förra veckan i Facebook-tråden ”Tävlingskalender Svensk Thaiboxning” där Toni uttryckte sig om vår internationella organisation IFMA såsom korrupt. Detta är en allvarlig anklagelse som inte SMTF står bakom.

En styrelse för ett stort idrottsförbund har generellt sett högt i tak och självklart kan vi alla framföra och ha olika åsikter. Vi är ofta oense men till slut måste vi fatta beslut och då fattar vi gemensamt beslut och det beslut som majoriteten fattar står hela styrelsen bakom.

Toni agerade som privatperson i diskussionen men eftersom Toni även är ledamot av förbundsstyrelsen kan det uppfattas som SMTFs officiella ståndpunkt vilket inte är fallet. Under styrelsemöte förra veckan påpekades detta för Toni som förstod det allvarliga med att anklaga en stor idrottsorganisation för korruption utan bevis. Toni tog bort sitt inlägg och lade även ut en förklaring med ursäkt.

Under måndagen kontaktade IFMA Svenska Muaythaiförbundet med ett formellt påpekande då de hade tagit del av diskussionstråden och anklagelserna om korruption. IFMA överväger att vidta åtgärder mot SMTF men vill initialt höra SMTFs ståndpunkt. De eventuella sanktioner som kan utdömas är t.ex. att svenska landslaget inte får tävla i VM/EM, böter eller i värsta fall uteslutning ur IFMA. Mot bakgrund av dessa tänkbara konsekvenser tog Toni ansvarsfullt beslutet att lämna förbundsstyrelsen på egen begäran.

Förbundsstyrelsen Svenska Muaythaiförbundet

genom Johan Risberg, Ordförande

Fler inlägg

Dags att söka återstartsstöd IF

Vill din förening få 50 000kr i…

Patricia Axling tilldelades elitidrottstipendium vid Idrottsgalan

Grattis Patricia som är en av Riksidrottsförbundets…

SMTF planeringshelg inför 2023

Under helgen samlades SMTF styrelse och dess…

Kommande events

january

28jan12:5619:56Suk OneChai 40Suk OneChai 40

february

04feb14:1720:17Saturday BarkGöteborg

04feb14:2218:22GrottfightSundsvall

11feb12:0018:00Varberg Open 51Varberg Open 51

Show More Events

march

11mar12:1719:17Frontier Muaythai OpenFrontier Muaythai Open

31mar01aprJSM- 2023 och U-21 turnering i Tranås

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

Dags att söka återstartsstöd IF

Vill din förening få 50 000kr i ekonomiskt stöd? Klicka…

SMTF planeringshelg inför 2023

Under helgen samlades SMTF styrelse och dess ansvarsgrupper på Bosön…

Sthlm Fight Night

Senaste året har vi varit bortskämda med fina arrangemang på…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm