Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Frågor och svar ang. ett eventuellt bildande av eget SF.

Förbundet har fått en del frågor ang. vad ett eget specialförbund inom RF hade gett oss för olika möjligheter, fördelar och liknande. Styrelsen ger nu svar på dessa frågor.

Frågor som inkommit till styrelsen angående eget specialförbund inom RF.

Styrelsen har fått mycket positiva kommentarer rörande förslaget om att gå vidare med en ansökan om eget SF inom RF, vilket är väldigt kul att medlemmarna uppskattar vad vi gör. Det har också kommit in några frågor om hur det blir om vi kommer in som eget SF.

En fråga handlar om stödpengar och kommunala bidrag som man kan söka.

Svar: Ingenting kommer att ändras gällande bidrag från kommuner. Vi är idag med i RF men via B&KF. Allt kommer att vara som tidigare beträffande stöd från kommuner. Den stora skillnaden är att vi har möjlighet att driva ett eget kontor med en anställd som kan bistå klubbarna med att lägga tid på rätt saker och söka rätt bidrag.

Hur länge orkar sittande styrelsen fortsätta? Vad händer om vi tröttnar och någon annan som inte har samma intresse tar över. Kan det inte då vara bra att vara kvar i B&KF?

Svar: En intressant fråga som inte tidigare har diskuterats då vi varit övertygande om att det vi gör är rätt för Muaythai. Mycket av arbetet sker idag på helger och övrig fritid och får vi inte en resurs som avlastar och tar av det jobb som idag genomförs, så kommer frågan troligen vara aktuell för några av dem som är mest drivande. Vi tror däremot att en resurs kommer att avlasta, vilket gör att alla i styrelsen kan tänka sig att fortsätta med det engagemanget som vi har för sporten, under en längre tid. Vi vill alla uppleva ett OS med Muaythai men tyvärr är det inte troligt att det blir i Rio 2016.

Vem är lämpad att sköta ett kansli samt ha kunskap om muaythai?

Svar: Vi skulle inte ha kommit med detta förslag om styrelsen inte redan hade en kandidat som vi tror är utmärkt för detta arbete. Vi anser att i det initiala skedet behövs en person som är en ”föreningsmänniska” med allt vad detta innebär. En social person som lätt kan skapa förtroende. Pelle Bånghäll är styrelsens person för detta uppdrag. Han har visat att han besitter de egenskaper som förbundet efterlyser. Pelle har också möjligheten att gå ner på halvtid på sitt ordinarie arbete.

Förlorar vi inte möjligheten att påverka om vi lämnar B&KF?

Svar: Ingen av dem som idag sitter i styrelsen har något intresse i idrottspolitik. Anledningen med eget förbund är att vi sköter oss själva och inte är en del av 22 idrotter. På så sätt får vi möjlighet att föra Muaythai i den riktningen som vi tror kommer att utveckla sporten. Att vara del i idrottssverige med eget namn kommer att stärka oss på sikt. Detta ökar identiteten och erkännandet för Muaythai.

Vilka fördelar kommer enskilda klubbar få av att vi blir eget förbund?

Svar: Ingen kan ju idag exakt säga hur det kommer bli, men vi kan lova att det inte blir sämre. Att förbundet kan ha en anställd som arbetar för Muaythai och som kan svara på frågor som berör vår sport. Klubbarna får möjlighet att ringa för att kunna ställa frågor och söka sanktion för tävlingar. Övliga saker som vi tror kommer bli bättre är möjligheten att utveckla de mindre klubbarna så att deras kompetens ökar genom utbildningar. Detta ger på sikt en större konkurrens som kommer ge fler tävlanden och en större bredd i Sverige.

Vad vinner förbundet och styrelsen på ett eget specialförbund?

Svar: Förbundet vinner på att vi blir ett av 70 specialidrottsförbund och får den hjälp och stöd som de andra 69 förbunden får idag. Förbundet kan också få in pengar genom att utfärda egna tävlingslicenser. Styrelsen däremot vinner ingenting på detta förutom att den tid som i nuläget läggs på kvällar och helger istället hanteras på dagtid. Man kan se att förbundet har ökat från cirka 2400 medlemmar till cirka 6000 på tre år. Om denna utveckling fortsätter så kan förbundets medlemsantal vara 12000 medlemmar om tre år. Detta skulle liknas med andra förbund som idag har 2 heltidsanställda.

Om vi ansöker och inte kommer med i RF, kan vi då bli utkastade ur B&KF?

Svar: Vi kan inte bli utkastade ur SvB&KF om vi inte bryter mot SvB&KF stadgar. Vi är idag en del av RF via SvB&KF som är ett specialidrottsförbund inom RF med 22 underförbund.

Har ni fler frågor maila då gärna

Fler inlägg

SMTF - månadsrapport mars 2024

Nu finns SMTF:s rapport för mars tillgänglig.…

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig.…

SMTF guldstipendium 2023

Sedan 2016 delar SMTF ut guldstipendium för…

Kommande events

Date

Color

April

No Events

May

04may12:4820:48Helsingborg MuaythaitävlingHelsingborg

June

No Events

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig. Månadsrapport februari 2024…

SMTF förbundsstämma 2024 - årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 20 april kl 10:00, fullmaktsgranskning sker kl 09:30-09:55.…

Valberedningens förslag till förbundsstyrelse 2024

Valberedningen lämnar härmed sitt förslag till förbundsstyrelse för SMTF inför…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm