Då frågor kommer gällande ändringar av viktklasser efter gjord anmälan till SM och junior SM vill förbundsstyrelsen göra ett förtydligande. Så här går förfarandet till:

  1. Inbjudan går ut till våra medlemmar
  2. Medlem betalar anmälningsavgift och anmäler sig i en specifik viktklass. Vill man göra korrigeringar av sin anmälan har man möjlighet att göra det fram till att anmälningstiden går ut.
  3. Anmälan stänger när sista anmälningsdag passerat.
  4. Ansvarig inom förbundet sammanställer lista och kontrollerar om alla viktklasser innehåller tillräckligt många anmälda för att viktklassen ska kunna starta. Om det finns en viktklass med endast en person anmäld erbjuds personen att byta viktklass till närmsta möjliga, utan att få mer information än vilken viktklass som skulle kunna vara aktuell att starta i.
  5. Anmälningslistan publiceras.
    Efter att listan är publicerad finns det inga möjligheter att göra ändringar av den viktklass man anmält sig till. Det finns risk att det är av taktik man vill byta, kanske inte vill möta en specifik motståndare eller ser att färre är anmälda i en annan viktklass exempelvis. Även om så inte är fallet kan vi inte tillåta en att byta men neka en annan. Vi har därför sagt nej till alla önskemål om byte av viktklass.

/Förbundsstyrelsen