Så närmar vi oss då slutet av ett ganska händelserikt 2013. Många vindar har blåst i förändringens riktning, och det är förhoppningsvis bara början.

Vi är många som ser framför oss nya spännande utmaningar för vår idrott. Inte minst spännande är ju givetvis det Internationella samfundets arbete för ett fullständigt medlemskap i IOC för att bli en olympisk idrott. Resan är lång, men jobbar vi alla åt samma håll, är inget omöjligt att uppnå. Även om vi i Sverige är mer realister och kanske inser att resan ännu har en bit kvar innan vi når slutmålet.

Vi ser också flera nya intressanta satsningar, inte minst har internationella Female Commission lyckats bra i sitt arbete med att öka antalet tjejer och kvinnor i idrotten, och det har inte väntat på sig med många goda resultat.

I Sverige har vårt förbund sett många förändringar. Inte minst har styrningen av förbundet gått mot en mer formell och administrativ riktning. Detta är alltid kantat av svåra beslut och ibland lite tvungna åtgärder. Till skillnad från vad många kanske tror, så är detta en väg vi går inte på grund av att det varit dåligt förr, utan för att det skall bli ännu bättre i framtiden. Vi är ett förbund som växer så man nästan hör hur det knakar. Nära 6 500 medlemmar bär viss respekt med sig, och kräver en helt ny organisation. Och inte minst kräver ett nytt internationellt perspektiv av vår idrott, också att vi måste organisera vår verksamhet på ett helt enkelt större sätt. Vi är nu på god väg, även om resan kommer att ta ett tag till.

Även ekonomiskt har vi under 2013 haft ett gott år. Vi har vidtagit många åtgärder som medför att vi kommer att ha råd att tänka lite nytt för våra utövare, att förbättra för våra elitidrottare och kunna satsa mer på breddidrotten i vår bas och grundläggande verksamhet.

Vi ser med stort intresse på vad vi kan medverka i för projekt framöver. Kommer det kanske äntligen igång en Europeisk landslagsliga ? Kan vi göra verklighet av en ansökan om VM till Sverige 2016 ?

Det har varit ett stort nöje för mig att vara Er förbundsordförande detta året, och jag blir mer och mer övertygad om att vi trots alla ibland oslipade kanter är på helt rätt väg med vår idrott och vårt förbund. Jag ser med stor tillförsikt fram emot de kommande månaderna till förbundsstämman och jag hoppas vi tills dess på olika sätt haft möjligheten och förmånen att få mer nytta för vår idrott utförd tillsammans.

Ett riktigt Gott Nytt 2014, och tack för 2013, tillönskar jag Er alla, å både mina personliga och hela Förbundsstyrelsens vägnar.

// Daniel Norrgård, förbundsordförande

 

Här följer mitt klipp från vår engelska Facebook-sida som vi startat, med syftet att kunna förmedla vår verksamhet även internationellt via sociala medier ( på Facebook: Swedish Muaythai Federation SMTF );

SweMuay

 

From us in the Swedish Muaythai Federation SMTF Board, from the mysterious North of Scandinavia, to all our members in Sweden, and Muaythai Friends in the World, thank You for a great 2013, and hope to see You and hear from all in 2014. Happy Holidays and a New Year !
Ronnie
Myself, I will now take a few days of in my dark forests under the northern stars, and enjoy the serenity of the last Days of the year, to give my very best for our Federation and our sport of Muaythai in a new fresh Year 2014 !

Daniel Norrgard, President
Swedish Muaythai Federation