Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

GOTT NYTT ÅR !!!

Så närmar vi oss då slutet av ett ganska händelserikt 2013. Många vindar har blåst i förändringens riktning, och det är förhoppningsvis bara början.

Vi är många som ser framför oss nya spännande utmaningar för vår idrott. Inte minst spännande är ju givetvis det Internationella samfundets arbete för ett fullständigt medlemskap i IOC för att bli en olympisk idrott. Resan är lång, men jobbar vi alla åt samma håll, är inget omöjligt att uppnå. Även om vi i Sverige är mer realister och kanske inser att resan ännu har en bit kvar innan vi når slutmålet.

Vi ser också flera nya intressanta satsningar, inte minst har internationella Female Commission lyckats bra i sitt arbete med att öka antalet tjejer och kvinnor i idrotten, och det har inte väntat på sig med många goda resultat.

I Sverige har vårt förbund sett många förändringar. Inte minst har styrningen av förbundet gått mot en mer formell och administrativ riktning. Detta är alltid kantat av svåra beslut och ibland lite tvungna åtgärder. Till skillnad från vad många kanske tror, så är detta en väg vi går inte på grund av att det varit dåligt förr, utan för att det skall bli ännu bättre i framtiden. Vi är ett förbund som växer så man nästan hör hur det knakar. Nära 6 500 medlemmar bär viss respekt med sig, och kräver en helt ny organisation. Och inte minst kräver ett nytt internationellt perspektiv av vår idrott, också att vi måste organisera vår verksamhet på ett helt enkelt större sätt. Vi är nu på god väg, även om resan kommer att ta ett tag till.

Även ekonomiskt har vi under 2013 haft ett gott år. Vi har vidtagit många åtgärder som medför att vi kommer att ha råd att tänka lite nytt för våra utövare, att förbättra för våra elitidrottare och kunna satsa mer på breddidrotten i vår bas och grundläggande verksamhet.

Vi ser med stort intresse på vad vi kan medverka i för projekt framöver. Kommer det kanske äntligen igång en Europeisk landslagsliga ? Kan vi göra verklighet av en ansökan om VM till Sverige 2016 ?

Det har varit ett stort nöje för mig att vara Er förbundsordförande detta året, och jag blir mer och mer övertygad om att vi trots alla ibland oslipade kanter är på helt rätt väg med vår idrott och vårt förbund. Jag ser med stor tillförsikt fram emot de kommande månaderna till förbundsstämman och jag hoppas vi tills dess på olika sätt haft möjligheten och förmånen att få mer nytta för vår idrott utförd tillsammans.

Ett riktigt Gott Nytt 2014, och tack för 2013, tillönskar jag Er alla, å både mina personliga och hela Förbundsstyrelsens vägnar.

// Daniel Norrgård, förbundsordförande

 

Här följer mitt klipp från vår engelska Facebook-sida som vi startat, med syftet att kunna förmedla vår verksamhet även internationellt via sociala medier ( på Facebook: Swedish Muaythai Federation SMTF );

SweMuay

 

From us in the Swedish Muaythai Federation SMTF Board, from the mysterious North of Scandinavia, to all our members in Sweden, and Muaythai Friends in the World, thank You for a great 2013, and hope to see You and hear from all in 2014. Happy Holidays and a New Year !
Ronnie
Myself, I will now take a few days of in my dark forests under the northern stars, and enjoy the serenity of the last Days of the year, to give my very best for our Federation and our sport of Muaythai in a new fresh Year 2014 !

Daniel Norrgard, President
Swedish Muaythai Federation

Fler inlägg

SMTF - månadsrapport mars 2024

Nu finns SMTF:s rapport för mars tillgänglig.…

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig.…

SMTF guldstipendium 2023

Sedan 2016 delar SMTF ut guldstipendium för…

Kommande events

Date

Color

April

No Events

May

04may12:4820:48Helsingborg MuaythaitävlingHelsingborg

June

No Events

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig. Månadsrapport februari 2024…

SMTF förbundsstämma 2024 - årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 20 april kl 10:00, fullmaktsgranskning sker kl 09:30-09:55.…

Valberedningens förslag till förbundsstyrelse 2024

Valberedningen lämnar härmed sitt förslag till förbundsstyrelse för SMTF inför…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm