IFMA gör mycket mer än arbetar med just sportevenemang och regelverk. Förbundet har aktivt, sedan lång tid, använt sig av muaythai för att arbeta mot droger, fattigdom och för att barn och undgomar ska komma rätt i livet. Sport Is Your Gang, Muaythai Against Drugs (M.A.D.), Athlete Career Programme och svenska projektet Frysbox är några av de saker som IFMA arbetar med. Nu har man uppmärksammat ännu ett svenskt inititativ.

pack_the_essential

Göteborgsklubben Fighter Muay Thai har under hösten och vintern valt att donera pengar till Smiling Hearts School i Kambodja via Pack the Essentials och Myrans skolprojekt. De har bidragit till att barnen fått många näringsriktiga mål mat, vattenfilter som bidrar till rent vatten för 300 barn, cyklar med mera.
Fighter Muay Thai fick kontakt med organisationerna då deras medlemmar Jens Fredholm och Caroline Johansson var i Kambodja som volontärer på skolan. Många i muaythai-Sverige kanske känner igen Jens som coach för bland annat Alex Tobiasson Harris men hans, Carolines och FIghter Muay Thais bidrag har alltså uppmärksammats av IFMA.

Läs gärna mer på IFMAs hemsida: http://www.ifmamuaythai.org/2015/03/athletes-using-the-power-of-muaythai-for-good/

Glöm inte att muaythai kan vara så mycket mer än det som sker i gymmet eller ringen. Dela med er av er kunskap och värme!