Förbundet vill tacka dr. Pontus Inerup för de 10 år han bidragit till svensk thaiboxning och våra framgångar.

Det har varit mästerskap i allt från Minsk och Tasjkent till Bangkok och Langkawi. Pontus har alltid varit en stöttepelare för både det svenska landslaget och övriga länder. Behövde någon hjälp fanns Pontus där oavsett vilket landslag de tillhörde. Den tradition många inom svensk muaythai använder, att linda benen hårt och applicera högläge, för att få en snabbare återhämtning är något som Pontus introducerade till landslaget och det har hjälpt många i deras resor mot internationella framgångar.

Stort tack för ditt engagemang Pontus!

SMTFs styrelse har valt in två nya förbundsläkare, dr. Lisa Villabona och dr. Sofia Göthe.

Lisa Villabona

Lisa Villabonna bor i Stockholm och arbetar som onkolog. Hon började träna muaythai 2008, gått några matcher och är nu engagerad som tävlingsläkare. 

I framtiden vill Lisa se muaythai som en OS-gren där Sverige är en kraft att räkna med. Hon ser att en del vägen mot de framgångarna är att visa att muaythai är en seriös idrott där vi tar säkerhet på stort allvar. Att nå dit innefattar tydliga riktlinjer och utbildning för alla inblandade inom idrotten.

 

Sofia Göthe

Sofia Göthe är baserad på västkusten och är specialist inom allmänmedicin och har även utbildat sig inom idrottsmedicin och massage. Hon har även studerat hur prestation påverkas av dehydrering. Sofia tränade under ett par års tid muaythai och hon är fortfarande engagerad på klubbnivå. Precis som Lisa är hon frekvent anlitad som tävlingsläkare. Även svenska konståkningsförbundet anlitar Sofia då hon är läkare för teamåkningslandslaget.

Sofia vill bland annat jobba för att ge våra aktiva så goda möjligheter som möjligt att prestera goda resultat på internationell nivå. Hon vill även utveckla rollen som förbundsläkare har och även bidra till IFMAs medical board.

Förbundsstyrelsen och landslagsledningen ser fram emot gott samarbete!