Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Nya förbundsläkare

Förbundet vill tacka dr. Pontus Inerup för de 10 år han bidragit till svensk thaiboxning och våra framgångar.

Det har varit mästerskap i allt från Minsk och Tasjkent till Bangkok och Langkawi. Pontus har alltid varit en stöttepelare för både det svenska landslaget och övriga länder. Behövde någon hjälp fanns Pontus där oavsett vilket landslag de tillhörde. Den tradition många inom svensk muaythai använder, att linda benen hårt och applicera högläge, för att få en snabbare återhämtning är något som Pontus introducerade till landslaget och det har hjälpt många i deras resor mot internationella framgångar.

Stort tack för ditt engagemang Pontus!

SMTFs styrelse har valt in två nya förbundsläkare, dr. Lisa Villabona och dr. Sofia Göthe.

Lisa Villabona

Lisa Villabonna bor i Stockholm och arbetar som onkolog. Hon började träna muaythai 2008, gått några matcher och är nu engagerad som tävlingsläkare. 

I framtiden vill Lisa se muaythai som en OS-gren där Sverige är en kraft att räkna med. Hon ser att en del vägen mot de framgångarna är att visa att muaythai är en seriös idrott där vi tar säkerhet på stort allvar. Att nå dit innefattar tydliga riktlinjer och utbildning för alla inblandade inom idrotten.

 

Sofia Göthe

Sofia Göthe är baserad på västkusten och är specialist inom allmänmedicin och har även utbildat sig inom idrottsmedicin och massage. Hon har även studerat hur prestation påverkas av dehydrering. Sofia tränade under ett par års tid muaythai och hon är fortfarande engagerad på klubbnivå. Precis som Lisa är hon frekvent anlitad som tävlingsläkare. Även svenska konståkningsförbundet anlitar Sofia då hon är läkare för teamåkningslandslaget.

Sofia vill bland annat jobba för att ge våra aktiva så goda möjligheter som möjligt att prestera goda resultat på internationell nivå. Hon vill även utveckla rollen som förbundsläkare har och även bidra till IFMAs medical board.

Förbundsstyrelsen och landslagsledningen ser fram emot gott samarbete!

Fler inlägg

Målsmans intyg inför JSM-2024

Ladda ner denna och fyll i för…

Protokoll från styrelsemöte januari 2024

Nu finns mötesprotokollet från januari månad tillgänglig…

Kommande events

february

No Events

march

09mar12:4620:46Allstars Fight NightSolna

april

06apr12:4920:49SFG Muay thai battleGävle

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

Målsmans intyg inför JSM-2024

Ladda ner denna och fyll i för deltagande i JSM-2024 Medgivande-fran-malsman-galler-alla-juniorer 

SMTF genomför utbildningshelg i Luleå

Som en del i SMTF satsning att öka den geografiska…

SMTF - månadsrapport december 2023

Nu finns SMTF:s rapport från december ute. Månadsrapport december 2023…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm