Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Nytt regelverk

Hej Muaythai Sverige!

Vi har fått en tidig julklapp om man får använda sig av det uttrycket. Länsstyrelsen har i sin helhet godkänt vår senaste ansökan angående regeljusteringar. Detta innebär att vi från och med nu kan arrangera IFMA klass med fulla regler samt B-klass med knän mot huvud samt armbågar med godkända skydd. Då detta är helt nytt så kommer vi inledningsvis endast använda oss av skydd som är beprövade på stora mästerskap i Muaythai. Detta innebär att Wesing samt FBT skydd idag är godkända. Vi kommer efterhand godkänna andra märken också men innan de används så ska det ha ett godkännande från styrelsen. Tillståndet som är temporärt i 2 år avser att bli permanent efter prövotiden om vi sköter detta på förväntat sätt.

Vid tävlingar behöver vi därför samla på oss mer statistik gällande skador som uppkommer p.g.a. tekniker som nu har blivit tillåtna. Denna statistik ska redovisas till länsstyrelsen den 1/8 varje år. Vi behöver generellt bli bättre på uppföljning och rapportering. Vi ska rapportera alla domslut samt i viken rond en match avbryts. Detta ska skickas in tillsammans med tävlingsrapport till tävlingsrådets ordförande.

Vi fick även lättnader i A-klass. Från och med nu får vi använda fulla regler när boxaren har gjort minst 25 fullkontaktmatcher fördelade på 10 C-klass och 15-B-klass. IFMA klass kommer också att räknas. Vi kommer även fortsättningsvis kräva att arrangören meddelar förbundet och får godkänt på matchen som ska arrangeras.

Vi har i det nya regelverket för Diplom även inkluderat D-klass, så att alla förstår att D-klass är ett begränsat regelverk definierat som semikontakt.  Den sista och den kanske svåraste delen att få igenom var D-klass för juniorer. Detta innebär att 13-15 åringar kan tävla och vinna men fortfarande utan kraft i teknikerna. Detta blir såklart väldigt svårt att kontrollera om en boxare ligger under. Detta blir coacher samt domarens sak att hålla ordning på. Om tävlingsformen inte fungerar som tänkt utan matcherna behöver brytas ofta, kommer Muaythaiförbundet återkalla tillståndet för Junior D-klass.

I damklass där man använder huvudskydd är det numera tillåtet att ha hijab samt användning av heltäckande dress som inte är komprimerande. Dressen ska vara åtsittande och inte hänga löst.

När 2017 börjar är det nya regler. Styrelsen rekommenderar att man lägger tid på att läsa de nya regelverken som i denna vecka kommer bli upplagda på hemsidan.

SMTF:s regelverk

 

/Styrelsen

Fler inlägg

Lyckad ungdomsträff i Varberg

I samarbete med SMTF arrangerade Varbergs thaiboxningsklubb…

SMTF förbundsstämma 2023 – årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 25 mars kl 11:00, fullmaktsgranskning…

Månadsrapport januari 2023

Nu finns SMTF:s månadsrapport från tillgänglig. Månadsrapport…

Kommande events

march

25mar12:0018:00Southside Battle 40Haninge

april

01apr10:0021:00JSM- 2023 och U-21 turnering i Tranås

01apr16:0023:00Zone Pro Leauge #5Zone Pro Leauge #5

15apr10:0818:08Varberg Open 52Varberg Open 52

Show More Events

may

20may12:2420:24Lights OutLeksand

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

SMTF förbundsstämma 2023 – årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 25 mars kl 11:00, fullmaktsgranskning sker kl 10:30-10:55.…

Vill du och din förening vara värd för SMTF domarutbildningar?

SMTF söker klubbar att samarbeta med kring att arrangera domarutbildningar…

SMTF Årshjul 2023

Styrelsen SMTF är glada att kunna presentera SMTF Årshjul 2023…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm