Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Nytt regelverk

Hej Muaythai Sverige!

Vi har fått en tidig julklapp om man får använda sig av det uttrycket. Länsstyrelsen har i sin helhet godkänt vår senaste ansökan angående regeljusteringar. Detta innebär att vi från och med nu kan arrangera IFMA klass med fulla regler samt B-klass med knän mot huvud samt armbågar med godkända skydd. Då detta är helt nytt så kommer vi inledningsvis endast använda oss av skydd som är beprövade på stora mästerskap i Muaythai. Detta innebär att Wesing samt FBT skydd idag är godkända. Vi kommer efterhand godkänna andra märken också men innan de används så ska det ha ett godkännande från styrelsen. Tillståndet som är temporärt i 2 år avser att bli permanent efter prövotiden om vi sköter detta på förväntat sätt.

Vid tävlingar behöver vi därför samla på oss mer statistik gällande skador som uppkommer p.g.a. tekniker som nu har blivit tillåtna. Denna statistik ska redovisas till länsstyrelsen den 1/8 varje år. Vi behöver generellt bli bättre på uppföljning och rapportering. Vi ska rapportera alla domslut samt i viken rond en match avbryts. Detta ska skickas in tillsammans med tävlingsrapport till tävlingsrådets ordförande.

Vi fick även lättnader i A-klass. Från och med nu får vi använda fulla regler när boxaren har gjort minst 25 fullkontaktmatcher fördelade på 10 C-klass och 15-B-klass. IFMA klass kommer också att räknas. Vi kommer även fortsättningsvis kräva att arrangören meddelar förbundet och får godkänt på matchen som ska arrangeras.

Vi har i det nya regelverket för Diplom även inkluderat D-klass, så att alla förstår att D-klass är ett begränsat regelverk definierat som semikontakt.  Den sista och den kanske svåraste delen att få igenom var D-klass för juniorer. Detta innebär att 13-15 åringar kan tävla och vinna men fortfarande utan kraft i teknikerna. Detta blir såklart väldigt svårt att kontrollera om en boxare ligger under. Detta blir coacher samt domarens sak att hålla ordning på. Om tävlingsformen inte fungerar som tänkt utan matcherna behöver brytas ofta, kommer Muaythaiförbundet återkalla tillståndet för Junior D-klass.

I damklass där man använder huvudskydd är det numera tillåtet att ha hijab samt användning av heltäckande dress som inte är komprimerande. Dressen ska vara åtsittande och inte hänga löst.

När 2017 börjar är det nya regler. Styrelsen rekommenderar att man lägger tid på att läsa de nya regelverken som i denna vecka kommer bli upplagda på hemsidan.

SMTF:s regelverk

 

/Styrelsen

Fler inlägg

Finaler SM och JSM 2024, fightcard

Finalerna i SM och JSM 2024, Uppsala.…

Inbjudan till Serbia Open Cup, 28 april 2024

Serbiska muaythaiförbundet bjuder in till Serbia Open…

Kommande events

march

No Events

april

06apr12:4920:49SFG Muay thai battleGävle

may

04may12:4820:48Helsingborg MuaythaitävlingHelsingborg

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

Valberedningens förslag till förbundsstyrelse 2024

Valberedningen lämnar härmed sitt förslag till förbundsstyrelse för SMTF inför…

Sweden Junior Open Cup #2, Örebro den 26-28 april 2024

Succén Sweden Junior Open Cup fortsätter! En hel helg späckad…

Målsmans intyg inför JSM-2024

Ladda ner denna och fyll i för deltagande i JSM-2024 Medgivande-fran-malsman-galler-alla-juniorer 

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm