Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Ordföranden tar till orda: Halvårskifte – och nya mål inför hösten

Så har vi då nu lagt bakom om första halvåret av 2013, och återigen kan vi se tillbaka på en tid av goda tävlingsresultat, inte minst nyligen i Lissabon.

För min del som ny ordförande, har det första halvåret varit mycket intensivt och spännande. Många nya människor att lära känna, och mycket praktiska frågor att ta tag i. Men inget av detta vore möjligt utan goda medarbetare i styrelsen och i alla de funktionärer runt om i landet som varje vecka, efter vecka, efter vecka, arbetar på och sliter med vår idrott Muaythai, på ett exemplariskt sätt.

Vårt förbund växer ständigt, och vi är nu över 5 800 registrerade utövare i hela landet. Tyvärr är mörkertalet fortfarande stort, men detta kommer åtgärder att vidtas mot, för att hjälpa klubbarna om hur de skall registrera sina medlemmar.

Att vi nu är näst största underförbund inom Svenska Budo & Kampsportsförbundet är fantastiskt roligt, och det var det kanske inte så många som trodde för några år sedan.

Men med att bli ett större förbund, så krävs och nya strukturer. Detta är mitt och styrelsens största arbete just nu, att finna nya former för hur organisationen skall kunna formas för att möta de större krav och ansvar som det medför med så många medlemmar som vi är. Och inte minst, med tanke på våra ambitioner om att stötta idrottens internationella mål om en framtida anslutning och acceptans som olympisk idrott. Vägen är lång, men det är nu vi måste börja bygga strukturen.

Idrottsligt växer vi, och många utövare tränar hårt och ambitiöst. Det vi dock saknar är fler utövare som även vill och kan engagera sig i förbundets och föreningarnas övriga verksamheter. Att bedriva en idrott är inte bara att svettas i ringen, på gymmet eller i löparspåret, utan vi måste också ta ansvar för att alla funktioner inom idrotten fungerar. Det kan vara som klubbledare, instruktörer, tävlingsledare, domare eller varför inte styrelsefunktioner i föreningar, distrikt eller förbund.  Vi måste bli bättre på, att behålla fler av våra utövare, även efter den aktiva tränings- eller tävlingskarriären. Ofta så är det här en stor del av kunskapen finns, och som vi behöver behålla på olika ställen. Stötta Era utövare även efter deras idrottskarriär och visa att de behövs även i andra funktioner.

Under hösten 2013, kommer vi att aktivt fortsätta organisera och strukturera. Bland annat så kommer Ni mer att märka av de inrättade funktionerna som Domarrådet ( som handlägger alla domare, utbildningar för domare och administrerar domarlicenser m.m.), och Tävlingsrådet (som administrerar, sanktionerar och överser alla tävlingsarrangemang). Under hösten  kommer också nästa steg i strukturen, då vi avser lansera ett Utbildningsråd, som skall handlägga alla utbildningsfrågor inom förbundets verksamhet. Vår avsikt är också, att under hösten 2013 börja söka en Förbundskapten för landslaget, så detta kan administreras avskilt från den vanliga tävlingsverksamheten.

Under hösten kommer två viktiga program att påbörjas. Dels är det den ökade informationen och kontrollen mot doping, som intensifierats sedan Svenska Budo & Kampsportsförbundet förra året inrättade en egen Antidopinggrupp för alla underförbunden.  Flera klubbar kommer med start under hösten att därför kunna få slumpvisa besök av dopinggruppen. Det är alltså inte bara längre ”topp”-idrottarna som kommer att kollas, utan nu går man ut på bredden. Detta är positivt och vi skall alla hjälpa till att hålla dopingproblemen borta från klubbarna.

För vår egen del inom förbundet, så kommer den tillsatta Kontrollgruppen att åka ut och besöka slumpmässigt utvalda klubbar, för att titta på och hjälpa klubbarna att gå igenom bland annat medlemsregistreringen. Det finns fortfarande klubbar som har fel i sina medlemsregister i förhållande till hur många man registrerar in till förbundet, mot hur många man verkligen har som tränar på klubbarna. Detta tillsammans med att Riksidrottsförbundet numera kräver att alla enskilda medlemmar skall registreras i IdrottOnLine. Från och med i år, så får inte klubbarna bidrag för fler medlemmar än man har registrerade i IdrottOnLine. På sikt kan det också påverka försäkringarna, så det är viktigt att medlemmen är registrerad hos klubben för att försäkringarna skall gälla. Kontrollgruppen kommer slumpmässigt att besöka klubbar i hela landet med start redan nu i augusti, för att dels utföra kontroll, men även hjälpa de klubbar som behöver hjälpen.

 

Så mina vänner, hösten är full av aktiviteteter även för den administrativa delen av förbundets verksamhet.

Förutom det, så har vi många idrottsliga händelser att se fram emot. Både kommande utbildningar, som t.ex. Steg2 utbildningen redan nu i September, vi har sedan WCG i Sankt Petersburg och mycket annat roligt att se fram emot. Och inte minst, många trevliga och svettiga kvällar på våra klubbar !!

Ha det bra och en god fortsättning på sommaren !

 

// Förbundsordföranden, Daniel Norrgård

Fler inlägg

SMTF - månadsrapport mars 2024

Nu finns SMTF:s rapport för mars tillgänglig.…

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig.…

SMTF guldstipendium 2023

Sedan 2016 delar SMTF ut guldstipendium för…

Kommande events

Date

Color

May

04may12:4820:48Helsingborg MuaythaitävlingHelsingborg

June

No Events

July

No Events

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig. Månadsrapport februari 2024…

SMTF förbundsstämma 2024 - årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 20 april kl 10:00, fullmaktsgranskning sker kl 09:30-09:55.…

Valberedningens förslag till förbundsstyrelse 2024

Valberedningen lämnar härmed sitt förslag till förbundsstyrelse för SMTF inför…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm