Söndagen avslutade Royal World Cup i Bangkok, och tre svenskar hade finalmatcher kvar.

Sofia Olofsson var först ut och mötte Andra Aho från Estland i -54 kg. Efter att ha sopat mattan med thailands representant i semifinalen tycktes denna utmaning vara lättare. Sofia tycktes överlägsen på att fronter, och det kände som spel mot ett mål. Rätt tidigt i matchen fick man intrycket att det hela redan var avgjort, men det dröjde till rond tre innan domaren gick in och bröt, vilket föranledde en RSC Outclass till Sofias favör. Sofia stod som överlägsen segrare och välförtjänt guldmedaljör.

sofiaflag

Sofia Olofsson

 

I andra matchen stod Evelina Wikner mot Katia Semail från Frankrike i – 57 kg. Evelina körde ett rörligt och avslappnat game med fina tekniker från distans. Semail var mer drivande och även om Evelina rörde sig väl kunde fransyskan dock plocka mer poäng på träffar än hon fick ta emot. Matchbilden höll i sig och domarna sade sitt, vilket gav vinst till Frankrike men silver till Evelina.

Isa Tidblad Keskikangas stod för den sista svenska matchen och mötte Anastasiia Nepianidi från Ryssland i -67 kg. Isa drev framåt och sökte utrymme för sina vassa slag och kombinationer, men ryskan höll sig på avstånd och lyckades pricka in sina ofta enskilda attacker samtidigt som hon höll sig undan Isas trumfkort. Poängförsprånget syntes till ryskan redan från första ronden och tyvärr lyckades Isa inte vända matchbilden. En silvermedalj fick bli belöningen till Sverige och Isa i denna match, vilken hamnar som nummer tre i ordningen i turneringen.

När prisceremonin påbörjades framkom att Sofia Olofsson tilldelats priset som turneringens bästa kvinnliga deltagare, vilket ingen torde blivit förvånad över. Prispokalen donerad av Thailands drottning överräcktes av digniteter under pompa och ståt, och en lycklig Sofia fick avrunda kvällen på scenen framför tv-kamerorna i detta som var thaiboxningens hittills största mästerskap.
”Lilla” Sverige reser hem med 13 medaljer varav ett guld, tre silver och 9 bronsmedaljer hårt förtjänade mot bland annat thailändare och avlönade heltidsproffs från öststaterna. Vi är en faktor att räkna med på thaiboxningsscenen!

sofiapokal

Sofia Olofsson med drottningens pokal.