Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Royal World Cup – invägning och invigning

landslag

Royal World Cup i Thailand har nu påbörjats och vi har ett stabilt landslag på plats inför detta VM som går av stapeln mellan 13-23e augusti. Sveriges representanter och coacher har droppat in till Bangkok om varannat sedan förra veckan och är nu alla installerade inför tävlingsstart.

Onsdagen innebar en första invägning och läkarkontroll för alla deltagare som var på plats. Hotellkomplexets utrymmen på Ambassador Bangkok fylldes på kvällen av fighters och coacher och det stora antalet folk på plats till trots, verkade hela arrangemanget flyta hyfsat smidigt på de olika stationerna.

Sveriges gäng klarade samtliga moment och innebar ett par dagars vila och förberedelser innan matchstart på fredagen. Under morgondagen skulle matchlottningen ske, följt av den stora invigningsceremonin på National Stadium på kvällen. Den hade utlovats bli en minnesvärd tillställning bland annat då Royal World Cup ska vara det största idrottsevenemangets som skett i Thailand, och den högt aktade kungafamiljen står bakom flera av priserna som delas ut.

Torsdagen inleddes med ett gemensamt lätt träningspass för svenska landslaget i ett eget hyrt gym en bit från hotellet. Därefter skulle matchlottningen påbörjas vid elvatiden, men den drog ut på tiden redan från start då både Frankrike och Turkiets landslag inte anlände förrän en halvtimme efter sista invägningstid. Det fick gå ändå och lottningen påbörjades efter många om och men för att fortgå långt bortom de planerade få timmarna och hålla på ändå in på kvällskulan.

Under tiden gav sig majoriteten av tävlande och coacher iväg mot nationalarenan för att närvara på öppningsceremonin som även den försenades flera timmar. Hur effektivt det var att transportera alla i gemensamma bussar genom Bangkoks rusningstrafik kan ifrågasättas, men tillslut kunde så även invigningen starta. En uppsättning högtidliga tal, nationalsång och uppvisningar med influenser från thailändsk historia ägde rum inför en salig blandning av högtidligheter, fighters och nyfikna åskådare. För Sveriges del tilldelades Therese Gunnarsson äran att vara den som fick läsa upp en såkallad Athlete’s Oath från talarpodiet, ett öppningstal som representerade alla tävlande I turneringen.

swedesign

På kvällen väntade alla fortfarande på ett definitivt matchschema, och runt midnatt thailändsk tid kom så fredagens program med sina matcher:

För Sveriges del tävlar Sofia Olofsson (-54 kg, match 7 mot Vitryssland), Sandra Bengtsson (-60 kg, match 13 mot Österrike), Fredrik Björnander (-67 kg, match 18 mot Australien) och Idriss Chab (-60 kg, B-klass).

Vi håller tummarna för svenska framgångar och återkommer med nyheter fortlöpande. Nu gäller det!

 

Text och foto: Daniel Beronius

Fler inlägg

SMTF - månadsrapport mars 2024

Nu finns SMTF:s rapport för mars tillgänglig.…

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig.…

SMTF guldstipendium 2023

Sedan 2016 delar SMTF ut guldstipendium för…

Kommande events

Date

Color

May

No Events

June

No Events

July

No Events

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig. Månadsrapport februari 2024…

SMTF förbundsstämma 2024 - årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 20 april kl 10:00, fullmaktsgranskning sker kl 09:30-09:55.…

Valberedningens förslag till förbundsstyrelse 2024

Valberedningen lämnar härmed sitt förslag till förbundsstyrelse för SMTF inför…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm