Lördagen bjöd mängder av högkvalitativa matcher, och Sverige hade fem deltagare på schemat. Nils Olsson som skulle gått match i juniorklass fick dock sin match framflyttad.

Burim Rama mötte Cedric de Keirsmaeker från Belgien i -75 kg. De hade ungefär likadan kroppsbyggnad, men Burim är southpaw och hade trumfkort i sina raka direktvänsterslag och distansknän som träffade motståndaren synligt flertalet gånger och gav honom en edge i varje rond. Burim såg stark och stabil ut och kunde kamma hem en vinst på poäng.

burim1

Burim Rama

Therese Gunnarsson mötte Ashleigh Ahipene från Nya Zeeland i -51 kg och gick ut hårt från start. Snabba och distinkta slagskurar träffade sitt mål och när det kom till clinchen vräkte Therese in knä på knä och stormade iväg till en tydlig ledning. Nya Zeeländskan fick ta två stående åttaräkningar efter att ha tagit emot flertalet träffsäkra kombinationer, men lyckades hålla sig på benen matchen ut. Imponerande seger på poäng till Therese som såg mycket stark ut.

therese2

Therese Gunnarsson

Hamza Bougamza mötte Kazakhstans Abil Galiyev som tycktes ännu lite längre än Hamza som i sig är lång för -60 kg. Det här blev ett toppklassmöte, och redan från start i första ronden blixtrade attacker åt bägge håll med alla vapen. I rond två fick Hamza en åttaräkning efter att ha gått i golvet efter ett slag, men det såg tveksamt ut som en snubbling och han såg förvånad ut när domaren började räkna. Hamza vaknade alltmer vartefter matchen fortskred och hade sin bäst rond i den tredje och sista. På domarnas papper hade dock Kazaken för stort försprång efter de två första ronderna, och kunde därmed ta med sig en poängseger. Knapp poängförlust för Hamza Bougamza således.

hamza1

Hamza Bougamza

I dagens näst sista match stod fjolårets världsmästarinna Isa Tidblad Keskikangas I ringen som Sveriges representant, och hon mötte Finlands Heidi Björklund i -67 kg. Björklund såg möjligen större ut och hade fin boxning framförallt i första ronden. Isa lade dock på högt tryck och tempo, och plockade poäng undan för undan. Det blev en hård drabbning, men när matchen var klar höjdes hennes hand som segrare vilket kändes som ett rättvist domslut. Vinst för Isa Tidblad Keskikangas på poäng.

isa1

Isa Tidblad Keskikangas med coacherna Henrik Nässén och David Berndt.

I Sveriges sista match för dagen ställdes Erica Björnestrand mot Rysslands Svetlana Vinnikova i -63,5 kg. Erica hade längden på sin sida men ryskan lyckades jobba sig in på attackdistans ändå. Det gavs och togs åt bägge håll, och Ericas fina boxning tycktes ge utdelning. Det blev en jämn historia ända in I slutet, men när resultatet utropades var det ryskans hand som höjdes I luften. Knapp förlust för Erica på poäng.

erica1

Erica Björnestrand

 

Nedan följer foton från fredagens matcher:

sandra2

Sandra Bengtsson vid fredagens vinst.

 

 

sofia3

Sofia Olofsson fick höja händerna i skyn.

 

fredrik1

Fredrik Björnander med coacherna Johan Storm och Jens Fredholm.

 

idriss1

Idriss Chab efter sin fina ”knä-vinst”.

 

Text och bild Daniel Beronius