Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Royal World Cup – torsdagen

Torsdagen innebar semifinaldags, och Sverige stod redo med hela tretton deltagare som tagit sig så här långt, varav nio denna dag och resterande under fredagen.

Jaffar Al Gashami gick första matchen mot Quentin El Hamdou från Frankrike i -57 kg B-klass. Jaffar kämpade väl och tog första ronden. Fransmannen kom igen och knep poängen I rond två, och den tredje blev en jämn historia där ett delat domslut med 3-2 gick till El Hamdous favör. Jaffar gjorde en hedervärd insats men fransmannen tog vinsten idag. Första bronset är dock Jaffars.

Magnus Andersson tog sig an Aidamir Dzharimov från Ryssland i -71 kg B-klass. Matchen började lugnare, men varteftersom ökade Magnus tempot och drev på med sina fina slagkombinationer som bl a gav en åttaräkning. Ryssen lyckades inte sätta sig emot Magnus anstormningar och fick finna sig besegrad. Finaldags för Magnus Andersson!

Therese Gunnarsson ställdes mot regerande europamästarinnan Myriame Djedidi från Frankrike I -51 kg. Fransyskan var erfaren och mötte kyligt Therese anfall med poänggivande kontringar. Det blev en hyfsat jämn historia men Djedidi framstod ändå som den starkare och tog också med sig vinsten hem. Sveriges andra bronsmedalj till Therese.
therese2

Therese Gunnarsson

 

Sofia Olofsson mot thailändskan Sopapan Likittrakul i -54 kg blev en jämn historia där Sofias boxning kom att vara den avgörande faktorn. Motståndaren var längre och jobbade mycket med sparktekniker och stabil clinch. När det kom till boxningen rådde dock ingen tvekan om att Olofsson var nummer ett. Upprepade slag smet igenom motståndarens gard och gav Sofia poängledning redan tidigt. Matchbilden höll I sig och varje rond gick till svenskan. Nu stundar final för Sofia, och ett guld är inom räckhåll.

sofia2

Sofia Olofsson

 

Nästa fight stod mellan Evelina Wikner som gick mot Miriam Tio från Nya Zeeland för semifinalen I -57 kg. Evelina har ett grymt bra fotarbete där hon blixtrar till från distans med kombinationer och distansknän och med lätthet dansar undan från motståndarnas anstormningar. Nya zeeländskan stred idogt, men Evelinas strategi fungerade fint och till det plussades en åttaräkning efter att Tio fått inkassera en skur knän från clinchen. En säker poängvinst, och final för Evelina.

evelina2

Evelina Wikner

 

Matchen därefter såg Sandra Bengtsson möta Mariya Valent från Vitryssland I -60 kg. Valent har placerat sig väl internationellt under tidigare år och visade upp stor rutin. Sandra fick smaka ett hårt knä mot huvudet I rond ett som skar upp ett cut och gav räkning. Sandra jobbade vidare med slag och högersparkar, men vitryskan svarade upp effektivt och tog kommandot. En räkning till I rond två efter en hård smäll mot kropp spädde på vitryskands försprång och Sandra hamnade för långt efter på poäng . En bra fight där Valent drog det längsta strået. Sveriges tredje VM-brons till Sandra Bengtsson.

sandra2

Sandra Bengtsson

 

Isa Tidblad Keskikangas tog sig an Melody Downs från Nya Zeeland I nästa drabbning som gick I -67 kg. De bägge opponenterna var jämna och bytte tekniker nonstop, men Isas boxning var vassare. Fighten var jämn men Isas slagserier gjorde skillnaden och satte henne I ledning från start. Seger, och finalfight i dagarna för vårt guldhopp.

isa2

Isa Tidblad Keskikangas

 

Efter att ha drabbats av en ögoninfektion dagarna innan stod ändå Elina Nilsson nu I ringen och mötte Steph Glew från Australien I -71 kg. De bägge hade en likartad stil och satte satte fina serier med en bra mix av slag och sparkar. Särskilt Elinas lowkicks I kombination med slag såg bra ut. Matchen var en jämn historia, men domarna såg mest av Glew och gav henne rondpoängen. Vinst till Australien, men bronspeng nummer fyra till Sverige och Elina Nilsson.

elina2

Elina Nilsson med coacherna Jens Fredholm och August Wallén.

 

Anna Strandberg stod så mot Andreja Ivas från Kroatien I -75 kg för Sveriges sista semifinal för dagen. Ivas var rörlig och explosiv och satte fina kombinationer som fick Anna på defensiven, och ej gav henne utrymme för de fina långa tekniker hon visat tidigare. Kroatiskan verkade allt självsäkrare efterhand, satte en del backkicks och tycktes segla iväg I poängsättningen. Anna kom inte riktigt loss, och fick notera en poängförlust. Brons nummer fem till Anna.

anna2

Anna Strandberg med coacherna David Berndt och Henrik Nässén.

 

Felix Bengtsson är Sveriges första representant för thaiboxningsgymnasiet I Varberg, och var sista tävlande för dagen I kvalmatch mot Marco Galvez från Mexiko I juniorerernas -60 kg klass. Felix jobbade lugnt men bestämt och tycktes bemästra alla distanser. Rond tre såg Felix pricka sin motståndare hårt varpå en räkning följde. Mexikanen var stående men tycktes oförmögen att fortsätta och blev uträknad. Snygg entré I turneringen via TKO till Felix Bengtsson och nu stundar semifinalmatch under morgondagen.

felix2

Felix Bengtsson

Fler inlägg

SMTF - månadsrapport mars 2024

Nu finns SMTF:s rapport för mars tillgänglig.…

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig.…

SMTF guldstipendium 2023

Sedan 2016 delar SMTF ut guldstipendium för…

Kommande events

Date

Color

April

No Events

May

04may12:4820:48Helsingborg MuaythaitävlingHelsingborg

June

No Events

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig. Månadsrapport februari 2024…

SMTF förbundsstämma 2024 - årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 20 april kl 10:00, fullmaktsgranskning sker kl 09:30-09:55.…

Valberedningens förslag till förbundsstyrelse 2024

Valberedningen lämnar härmed sitt förslag till förbundsstyrelse för SMTF inför…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm