Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Senaste nytt från IFMA youth commission

IFMA Youth Kommission är ett svenskt initiativ som startades under VM i Malaysia 2014 och där Pernilla Johansson initialt suttit som internationell ordförande som riktar sig mot ungdomsverksamhet inom thaiboxning. Under kommissionens årsmöte i samband med Royal World Cup i Bangkok valdes nu istället Simon C Ebers att överta den positionen.

monter

Frysbox, ungdomsverksamheten som sker i samarbete med Fryshuset, har fungerat som som föregångsmodell internationellt och har rönt uppskattning från IFMA för sin verksamhet. Pernilla och Simon som har engagemang i såväl Frysbox som Youth Commission träffade och nätverkade under veckorna med företrädare för kommissionens andra deltagarländer. Målet är att thaiboxning ska kunna erbjudas till alla yngre oavsett förutsättningar, vilket leder till särskilt fokus mot de i utsatta situationer. Hemlösa, föräldralösa och missbrukarförhållanden är exempel på konkreta omständigheter mot vilka kommissionen riktar sina satsningar och vill erbjuda en uppfångande plattform. IFMAs generalsekreterare Stephan Fox berättar att en procentsats av organisationens samtliga evenemangsintäkter alltid går oavkortat till Youth Commission.

foxfacesmall

Simon berättar att hans nya roll som ordförande kommer innebära mer internationellt fokus jämfört med hans tidigare nationella uppgifter. Mål och metoder är i ständig utveckling och planer på studiebesök medlemsländerna emellan är redan under konstruktion. Han betonar vikten av den sociala aspekten och hur thaiboxningen kan fylla en viktig roll som ramverk.

 

Sport Is Your Gang, en social kampanj startad av IFMA, finns i flertalet länder med svåra socioekonomiska förutsättningar (bl a Mexiko och Peru) som fanns representerade i Bangkok och delade med sig av sina erfarenheter. Ett samarbete med Youth Commission och Frysbox ligger nära till hands och kommer säkerligen leda till fortsatt utveckling som gynnar alla. Vi väntar med spänning på att se hur allt kommer fortsätta härifrån.

charityworkers

 

Foto: Daniel Beronius

Fler inlägg

Resultat VM 2023

VM (senior) -75 kg: Irene Forsell Nilsson,…

Styrelseprotokoll 19 april 2023

Nu kan du ta del av styrelsens…

Kommande events

may

No Events

june

03jun10:0620:06Westcoast Battle 15Westcoast Battle 15

04jun12:0018:00Göteborg muaythai open 1Partille

10jun10:2418:24FMT Open 47Göteborg

Show More Events

july

21junAll Day02julEuropean Games 2023European Games 2023 (Krakow, Polen)

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

Svenska muaythaiförbundets styrelse 2023

I helgen hade SMTF förbundsstämma och de förtroendevalda att sitta…

SMTF förbundsstämma 2023 – årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 25 mars kl 11:00, fullmaktsgranskning sker kl 10:30-10:55.…

Vill du och din förening vara värd för SMTF domarutbildningar?

SMTF söker klubbar att samarbeta med kring att arrangera domarutbildningar…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm