Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Senaste nytt från IFMA youth commission

IFMA Youth Kommission är ett svenskt initiativ som startades under VM i Malaysia 2014 och där Pernilla Johansson initialt suttit som internationell ordförande som riktar sig mot ungdomsverksamhet inom thaiboxning. Under kommissionens årsmöte i samband med Royal World Cup i Bangkok valdes nu istället Simon C Ebers att överta den positionen.

monter

Frysbox, ungdomsverksamheten som sker i samarbete med Fryshuset, har fungerat som som föregångsmodell internationellt och har rönt uppskattning från IFMA för sin verksamhet. Pernilla och Simon som har engagemang i såväl Frysbox som Youth Commission träffade och nätverkade under veckorna med företrädare för kommissionens andra deltagarländer. Målet är att thaiboxning ska kunna erbjudas till alla yngre oavsett förutsättningar, vilket leder till särskilt fokus mot de i utsatta situationer. Hemlösa, föräldralösa och missbrukarförhållanden är exempel på konkreta omständigheter mot vilka kommissionen riktar sina satsningar och vill erbjuda en uppfångande plattform. IFMAs generalsekreterare Stephan Fox berättar att en procentsats av organisationens samtliga evenemangsintäkter alltid går oavkortat till Youth Commission.

foxfacesmall

Simon berättar att hans nya roll som ordförande kommer innebära mer internationellt fokus jämfört med hans tidigare nationella uppgifter. Mål och metoder är i ständig utveckling och planer på studiebesök medlemsländerna emellan är redan under konstruktion. Han betonar vikten av den sociala aspekten och hur thaiboxningen kan fylla en viktig roll som ramverk.

 

Sport Is Your Gang, en social kampanj startad av IFMA, finns i flertalet länder med svåra socioekonomiska förutsättningar (bl a Mexiko och Peru) som fanns representerade i Bangkok och delade med sig av sina erfarenheter. Ett samarbete med Youth Commission och Frysbox ligger nära till hands och kommer säkerligen leda till fortsatt utveckling som gynnar alla. Vi väntar med spänning på att se hur allt kommer fortsätta härifrån.

charityworkers

 

Foto: Daniel Beronius

Fler inlägg

SMTF - månadsrapport mars 2024

Nu finns SMTF:s rapport för mars tillgänglig.…

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig.…

SMTF guldstipendium 2023

Sedan 2016 delar SMTF ut guldstipendium för…

Kommande events

Date

Color

April

No Events

May

04may12:4820:48Helsingborg MuaythaitävlingHelsingborg

June

No Events

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

SMTF - månadsrapport februari 2024

Nu finns SMTF:s rapport för februari tillgänglig. Månadsrapport februari 2024…

SMTF förbundsstämma 2024 - årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 20 april kl 10:00, fullmaktsgranskning sker kl 09:30-09:55.…

Valberedningens förslag till förbundsstyrelse 2024

Valberedningen lämnar härmed sitt förslag till förbundsstyrelse för SMTF inför…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm