Som de flesta av er kanske vet, så fyller SMTF jämnt i år och svensk muaythai, thaiboxning, har gjort en enorm resa sen förbundet grundades.

Att vi, från att ha varit en liten källarsport, idag har agerat förebilder åt flertal andra länders thaiboxningsförbund, har internationella framgångar och över 10 000 medlemmar är ett resultat fantastiskt mycket ideell kraft och nu när vi firar 40 år vill vi passa på att hylla några som betytt särskilt mycket för sportens utveckling.

Det är 3 herrar som varit helt avgörande för att muaythai håller den standard och får det erkännande som vi ser idag.

Fredrik Johnson

Fredrik Johnson
Har varit med och bildat, format och lett domarrådet samt utbildat domare över hela landet. Han har skrivit delar av samt hållit efter vårt regelverk och tillstånd gentemot kampsportsdelegationen samt agerat både som förbundsordförande och team manager under sina år i förbundet.

Johan Risberg

Johan Risberg
Har suttit i förbundsstyrelsen på diverse positioner som t ex team manager, vice ordförande och nu på sistone förbundsordförande. Johan har varit med från start och delaktig i sporten och styrelsen längst av i princip alla.

Ingemar Ekman

Ingemar Ekman
Agerade som förbundsläkare mellan 2003 och 2009. Ingemar var med och formade thaiboxningens medicinska krav under förbudstiden vilket kanske var en av de viktigaste delarna i ansökningen till Länsstyrelsen och varför sporten kunde få tillstånd. Ingemar har även suttit i IFMAs medical commission och lett deras arbete i att säkra sporten ur ett medicinskt perspektiv.