Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

SMTF önskar Jennifer Österlin lycka till

Vi har haft möjlighet att få en pratstund med Jennifer Österlin som drabbats hårt av en infektion på en resa till Tyskland. När vi frågade vad som egentligen hänt svarar Jennifer:

”Jag fick en liten infektion i huden i låret. En hårsäck eller liknande som blev lite irriterad… tänkte inte så mycket på det alls, men det ville inte riktigt ge sig… På lördagen för två och en halv vecka sedan åkte jag med jobbet på konferensresa till Berlin. Väl där så började jag få feber och rejält ont i låret, som också började svullna och bli rött runt det lilla hudmärket. Läget eskalerade under dagen och framåt eftermiddagen var jag riktigt dålig.

Åkte tillbaka till hotellet för att vila en stund, men något fick mig att skriva en status på Facebook och fråga om lite input. Jag har en hel del sjukvårdskunniga i vänlistan så tänkte att någon av de kanske hade någon idé. Ungefär tio sekunder efter att jag postat statusen så hade jag min tränare och coach Björn Rhodin i örat. ”Åk till akuten. NU.” var vad han sa.

Sagt och gjort… jag tog reda på en av guiderna från resebolaget som arrangerat och som var på plats som support, och åkte in till sjukhuset ”Urban Krankenhaus”.

Lagom till att vi kom fram, och in till registreringen… så var jag helt borta. Fick lägga mig på en brits och snart hade jag tio tyska läkare runt mig.

Efter en tuff natt så opererades jag akut på söndagen för att lyfta ut infektionen ur låret… operationen gick bra. Men det krävdes ytterligare en för att få bukt med infektionen…. och jag låg inlagd i en vecka, för att sedan bli hemflugen och inkvarterad på sjukhus här – utan att passera ”GÅ”…

I onsdags förra veckan sydde man såret, här i Sverige. Och nu väntar återbesök för att se hur läkningen har gått.”

 

Jennifer mår för närvarande ganska bra. Infektionen verkar vara hävd och hon har kunnat återgå så smått till sitt jobb. Träningen har hon fått hålla sig ifrån, mycket på grund av stygnen, men även för att inte rubba läkningsprocessen.

 

Vi frågade även Jennifer hur hon ser på framtiden.

”Första, och enda fokus just nu är att blir hel igen. Det var skarpt läge där på riktigt ett tag, och just nu är jag mest väldigt glad över att jag lever – och har båda benen kvar…

Vad gäller träning och fighting så hoppas jag såklart kunna komma igång så snart som möjligt igen… när jag får klartecken från läkarna kommer Björn (Rhodin) hjälpa mig igång igen. Först med anpassade övningar och sedan upp till full tävlingskondition igen. Det är dock tyvärr i nuläget helt omöjligt att spåna i hur lång rehab vi pratar om, men faktumet att kirurgen verkar ha lyckats sy ihop såret helt och hållet kommer definitivt spara mig många veckor på läkningstiden!

Tråkigt såklart, vi har fått ställa in flera matcher och planerade turneringar…. men nånstans finns det säkert en mening med det här med. Just nu är jag som sagt mest bara fantastiskt glad över att det ändå gick så bra som det verkar ha gjort hittills!”

 

K1 Open World Amateur Championships i London
K1 Open World Amateur Championships i London.

Det sista Jennifer hann med att prestera innan sjukdomen var ett guld på K1 Open World Amateur Championships i London. På bilden är även Björn Rhodin och klubbkamrat Sebastian Ung från West Coast Kickboxing.

 

Vi i förbundet hoppas att Jennifer återhämtar sig väl och att vi återigen får se henne i ringen i framtiden. Lycka till Jennifer!

 

//Lena Olsson

Fler inlägg

Sweden Junior Open Cup i Lomma

Helgen den 2-4 februari arrangerade SMTF tillsammans…

Målsmans intyg inför JSM-2024

Ladda ner denna och fyll i för…

Protokoll från styrelsemöte januari 2024

Nu finns mötesprotokollet från januari månad tillgänglig…

Kommande events

february

No Events

march

09mar12:4620:46Allstars Fight NightSolna

april

06apr12:4920:49SFG Muay thai battleGävle

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

Målsmans intyg inför JSM-2024

Ladda ner denna och fyll i för deltagande i JSM-2024 Medgivande-fran-malsman-galler-alla-juniorer 

SMTF genomför utbildningshelg i Luleå

Som en del i SMTF satsning att öka den geografiska…

SMTF - månadsrapport december 2023

Nu finns SMTF:s rapport från december ute. Månadsrapport december 2023…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm