Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Sommarläsning: Emma Stonegård Abrahamsson

Emma är trefaldig svensk mästarinna i -67 kg. Under hennes landslagsdebut 2019 så tog hon silvermedalj på VM och bronsmedalj på EM. Det arrangerades inga internationella mästerskap under 2020 men nu håller Emma tummarna för att VM blir av i slutet av året och givetvis siktar hon på den ädlaste valören.

Foto: ?

Hur länge har du tränat thaiboxning? 
 I nio år ganska precis.

Vilken klubb representerar du?
Impact kampsportcenter.

Varför började du tävla?
Jag minns inte. Önskar någon kunde frågat mig då. Men jag minns att jag ringde min tränare och frågade varför han inte matchade mig. Men jag tror att jag ville testa helt enkelt. Jag var så ung och visste inte vad jag hade framför mig. Orädd.

Vilka år har du representerat landslaget?
Tre år: 2019, 2020, 2021.

Vad anser du vara det viktigaste för att nå landslagsnivå?
Svårt att säga. Finns olika vägar dit men för mig har det varit prioriteringar och att träna med dom bästa, slå dom bästa och klättra upp. Träna mycket, äta, sova bra, meditera. Att från att vakna på morgonen till att lägga sig på kvällen sträva efter och göra sånt som tar dig närmare det du vill. Till slut vaknar du en morgon och är där. Ärligt talat så undrar jag fortfarande hur det gick till men jag kan ibland se saken utifrån och förstå att jag hamnade här av en anledning.

Foto: ?

Vad kommer du fokusera extra mycket på i träningen för att lyckas internationellt?
Träna på mina svagheter och analysera tidigare matcher.

Vilken målsättning har du med kommande mästerskap?
Om VM arrangeras i år så tänker jag ta med guldet hem den här gången. 

Ditt bästa och ditt jobbigaste minne från ett mästerskap?
Mitt bästa är när jag vann mitt första SM-guld. Mitt jobbigaste är när jag inte vann VM-guldet samma år, haha.

Foto: ?

Vilket är ditt knäppaste/tokigaste/mest udda minne från ett mästerskap?
Det va nog när vi åkte taximoppe till arenan i Bangkok (VM 2019) för att vi skulle inte hinna dit med vanlig taxi eftersom det var så mycket trafik. Ja, jag var rädd och kramade nästan sönder föraren och tänkte de blir nog inget VM för mig, för jag dör nu, haha.

Hur påverkas du av jetlag vid mästerskap?
Innan VM 2019 var jag i Thailand 10 dagar innan allt började vilket jag är glad för. Jag kunde inte sova eller äta på en vecka och tränade 4 timmar om dagen.

Vad är det första du gör när du kommer till hotellrummet på ett mästerskap?
Kollar när frukosten öppnar och känner på sängarna.

Har du några ritualer inför match?
Egentligen inte. Tror det är farligt att binda sig till några speciella ritualer eller rutiner eftersom din prestation inte kommer hänga på dom i slutändan. Men det finns alltid två personer jag ringer om dom inte är där på plats. Och sen ligger jag på golvet och mediterar och lyssnar på valljud, djupandas och alldeles innan säger min coach ”nu är vi här” och då är de game on för mig.

Rak vänster

Har du någon förebild?
Flera stycken. En av dom är min bästa vän, Marie. Och för dom som fortfarande undrar, nej vi är inte ihop, hahaha.

Vilken är den svåraste fightern du mött och varför?
Alla fighters är svåra på sitt sätt. Men Bediha från Turkiet som jag mötte i både VM och EM 2019 är den svåraste fightern hittills. Mina grejer satt inte och hon fick mig att se dåligt ut. 

VM-final 2019 mot Bedhina från Turkiet

Vilket tips har du till de som vill satsa på thaiboxning?
Omge dig med personer som gillar dig även när du inte satsar på thaiboxning

Foto: X
Emma på instagram: emmastonegard

Fler inlägg

Styrelseprotokoll 19 april 2023

Nu kan du ta del av styrelsens…

Konstituerande styrelsemöte

Nu finns protokollet från det konstituerande styrelsemötet…

Månadsrapport mars 2023

Nedan finner du månadsrapporten för mars månad:…

Kommande events

may

27may12:0018:00Varberg Open 53Varberg

27may12:0018:00Stadion Fight NightStockholm

june

03jun10:0620:06Westcoast Battle 15Westcoast Battle 15

04jun12:0018:00Göteborg muaythai open 1Partille

10jun10:2418:24FMT Open 47Göteborg

Show More Events

july

21junAll Day02julEuropean Games 2023European Games 2023 (Krakow, Polen)

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

Svenska muaythaiförbundets styrelse 2023

I helgen hade SMTF förbundsstämma och de förtroendevalda att sitta…

SMTF förbundsstämma 2023 – årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 25 mars kl 11:00, fullmaktsgranskning sker kl 10:30-10:55.…

Vill du och din förening vara värd för SMTF domarutbildningar?

SMTF söker klubbar att samarbeta med kring att arrangera domarutbildningar…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm