Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Sommarläsning: Kenny Hong

24-åriga Kenny Hong inledde sin thaiboxningskarriär vid klubben Anderstorp kick- och thaiboxning i Småland. Efter att ha vunnit brons på VM (B-klass) i Mexiko 2018 flyttade han till Halmstad där han numer bor och tränar. Kenny är en explosiv och snabb fighter i -67 kg så håll ögonen öppna när VM förhoppningsvis går av stapeln i december. 

Foto: Hallandsposten

Hur länge har du tränat thaiboxning?
Jag har tränat thaiboxning i åtta år och tävlat i sex år.

Vilken klubb representerar du?
Jag representerar klubben Halmstad Muaythai.

Varför började du tävla?
Jag började tävla eftersom jag alltid har varit en tävlingsmänniska och vill alltid ge 110% på det jag går in för. Jag ville också se hur långt jag kunde gå!

Vilka år har du representerat landslaget?
Jag representerat landslaget som junior första gången året 2015 i Bangkok. Sedan tävlade jag i B-klass på VM i Mexiko 2018 där jag vann brons. Som senior har jag representerat landslaget 2019, 2020 och nu 2021. 

SM-final mot Kim Falk.
Foto: Christoffer Onnerby

Vad anser du vara det viktigaste för att nå landslagsnivå?
Utifrån min egna erfarenheter är det att man alltid ska ha ett klart mål i huvudet. Det viktigaste är att du ska kämpa för det och att du ska ha roligt och göra det för dig själv och ingen annan. För det är du och ingen annan som avgör i slutändan om du når målet eller vinner en match. Viktigt att du ska kunna utvecklas till den du vill vara och inte den alla andra vill att du ska vara. Detta är min viktigaste punkt eftersom mindset är nästan allt tycker jag. Allt annat kan du alltid förbättra!

Vad komme du fokusera extra mycket på i träningen för att lyckas internationellt?
Jag kommer att fokusera på mitt eget game och jobba på det jag behöver för att bli den fighter jag vill vara!

Foto: Christoffer Onnerby

Vilken målsättning har du med kommande mästerskap?
Jag har som mål att vinna VM- och EM-guld. Men även att ta mig in bland topp 10 på IFMA-rankingen för kunna vara med i World Games, för det hade varit väldigt stort för mig!

Ditt bästa och ditt jobbigaste minne från ett mästerskap?
Mitt bästa minne var 2019 när jag mötte en motståndare från Thailand och gjorde en av mina bästa matcher. Jag förlorade matchen med poängen 29-28 men det bästa av allt var att thailändaren kom fram och sa att jag egentligen skulle har vunnit och det var verkligen av respekt🙏

Har faktiskt inget jobbigt minne.

Hur påverkas du av jetlag vid mästerskap?
Jag märkte av de första dagarna efter ha landat utomlands men det brukar avta efter några träningspass.

Vad är det första du gör när du kommer till hotellrummet på ett mästerskap?
Det första jag brukar göra är att väga mig för att se hur mycket vätska jag har samlat på mig under resan för sedan veta hur och när jag ska påbörja viktnedgången.

SM-guld på hemmaplan 2020
Foto: Hallandsposten

Har du några ritualer inför match?
Brukar alltid säga till min mamma att lägga rökelser till Buddha och min far. Samma dag jag fightas så ber jag till Buddha och min far.

Har du någon förebild?
Yes, min förebild är Adel Ekvall som även är min klubbkamrat. Han är den som jag ser upp till eftersom jag inte vet någon annan som har ett sådant öga för thaiboxning och fighting-IQ. Men även hans levande personlighet och det drivet han har för thaiboxning. Riktigt inspration!

Vilken är den svåraste fightern du mött och varför?
Svåraste fightern jag har mött är Nico Carrilo från Skottland. Detta var på Lion Fight i Göteborg och han har varit den mest tricky guy jag har mött och fick mig att tveka mycket genom sin lurighet.

Vilket tips har du till de som vill satsa på thaiboxning?
Mitt tips är att om du har mål att satsa mot så ska du göra det med hela ditt hjärta och veta vad du ger dig inpå. Men också njuta och ha kul varje resa du gör under hela satsningen och också älska det du gör!

Foto: Erik Bengtsson

Kenny på instagram: kenny_hong

Fler inlägg

Resultat VM 2023

VM (senior) -75 kg: Irene Forsell Nilsson,…

Styrelseprotokoll 19 april 2023

Nu kan du ta del av styrelsens…

Kommande events

may

No Events

june

03jun10:0620:06Westcoast Battle 15Westcoast Battle 15

04jun12:0018:00Göteborg muaythai open 1Partille

10jun10:2418:24FMT Open 47Göteborg

Show More Events

july

21junAll Day02julEuropean Games 2023European Games 2023 (Krakow, Polen)

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

Svenska muaythaiförbundets styrelse 2023

I helgen hade SMTF förbundsstämma och de förtroendevalda att sitta…

SMTF förbundsstämma 2023 – årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 25 mars kl 11:00, fullmaktsgranskning sker kl 10:30-10:55.…

Vill du och din förening vara värd för SMTF domarutbildningar?

SMTF söker klubbar att samarbeta med kring att arrangera domarutbildningar…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm