Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Sommarläsning: Nicholas Bryant

Nicholas Bryant har vunnit SM-guld tre år i rad i två olika viktklasser: -57 kg och -60 kg. I hans landslagsdebut på VM i Bangkok 2019 så imponerande han stort när han slog ut regerande världsmästaren i första matchen. Mästerskapet slutade med en bronsmedalj och det ska bli spännande att följa hans lovande utveckling. 

Foto: La St Champions

Hur länge har du tränat thaiboxning?
Jag har tränat thaiboxning sen 2013.

Vilken klubb representerar du?
Jag representerar Göteborgs Muay Thai, även kallat Lejonkulan.

Varför började du tävla?
Jag ville tävla redan efter två veckors träning, redan då hade jag satt upp stora mål konstigt nog.  

Vilka år har du representerat landslaget?
2019 på VM i Bangkok och EM i Minsk. Sen 2020 blev det ingenting även om jag var uttagen till landslaget då också.

Foto: Okänd

Vad anser du vara det viktigaste för att nå landslagsnivå?
Till en början är det viktigt att ha kul med träningen. Att alltid kunna skoja eller leka lite under träningen har  varit en viktig del att hålla igång suget. För du förväntas att spendera många timmar på gymmet och då är det viktigt att du trivs. Sen måste du ha disciplin och våga skita i vad andra tycker, men samtidigt kunna lyssna på råd.

Vad kommer du fokusera extra mycket för att lyckas internationellt?
Hela tiden expandera min verktygslåda och bli starkare/rörligare.

Vilken målsättning har du med kommande mästerskap?
Jag går upp en viktklass och de är alltid tufft men sen har jag mött EM-mästaren i viktklassen och han som tog brons i Bangkok det året jag var med, så jag vet nivån som krävs för att ta medalj. Målet är alltid att vinna.🥇

Foto: okänd

Vilket är ditt bästa och jobbigaste minne från ett mästerskap?
Mitt bästa minne var när jag slog ut den thailändska världsmästaren i Bangkok och det jobbigaste var nog i slutet av resan när jag skulle klippa vikten. Jag fick basta kvällen innan och vaknade en timme före invägning för att jogga i svettdräkten i värmen. 💦

Vilket är ditt mest udda minne från ett mästerskap?
Mitt mest udda minne är när jag trodde att jag hade förlorat mot en motståndare från Frankrike på EM. Han hade vunnit två ronder och jag trodde jag var tvungen att knocka honom i sista. Jag lyckades skaka honom rejält men inte att stoppa honom, men eftersom jag gav allt i ronden fick jag en 10-8. Så matchen avslutades lika och då dömde domarna att jag vann. Helt sjuk känsla att gå från förlust till lika till vinst på loppet av nåra sekunder.

Foto: Christoffer Onnerby

Hur påverkas du av jetlag vid mästerskap?
Vet faktiskt inte, inget jag tänkt på.

Vad är det första du gör när du kommer till hotellrummet på ett mästerskap?
Lägger mig på sängen och kanske ringer hem eller sätter igång tvn lite.

Har du några rutiner inför match?
Har många knäppa saker för mig inför match. En viktig sak
är att göra andningsövningar.

Har du några förebilder?
Listan är lång!

Vem är den svåraste motståndaren du har mött?
Vitryssen i EM, han hade otroligt bra blick och var bra på gamet, han fick mig verkligen att utvecklas.

Foto: Christoffer Onnerby

Har du några tips till de som vill satsa på thaiboxning?
Läs på mycket, kolla mycket fighter och ”breakdowns”, analysera dina ronder med dina vänner.

Nicholas på instagram: nicholasmbryant

Fler inlägg

Månadsrapport december 2022

Nu finns månadsrapporten från december publicerad. Månadsrapport…

Kommande events

february

11feb12:0018:00Varberg Open 51Varberg Open 51

18feb12:5619:56TMT Fight Day 14TMT Fight Day 14

25feb10:0418:04Muaythai Fights 15Muaythai Fights 15

Show More Events

march

04mar16:4720:47Muay Thai For Life 5.0Partille

11mar12:1719:17Frontier Muaythai OpenFrontier Muaythai Open

31mar01aprJSM- 2023 och U-21 turnering i Tranås

april

31mar01aprJSM- 2023 och U-21 turnering i Tranås

01apr16:0023:00Zone Pro Leauge #5Zone Pro Leauge #5

15apr10:0818:08Varberg Open 52Varberg Open 52

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

SB&K konferens: Översyn av tävlingsformer för barn och ungdomar

Under helgen deltog SMTF på Svenska Budo & kampsportsförbundets barn-…

Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2023

Nedan kan du ta del av SMTF:s styrelsemöte daterat den 11…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm