Rasmus Eriksson som tävlar i -71 kg är landslagsdebutant. Han är en hårt arbetande fighter och är både oerhört konditionsstark och beslutsam. Det ska bli spännande att följa hans utveckling och här får ni en liten inblick i vem han är. 

Foto: Benjamin Bayard

Hur länge har du tränat thaiboxning?
Jag har tränat sedan 2017, så 5 år. Pappa drog ner mig till lite olika klubbar där vi provade på thaiboxning tillsammans. Sedan dess tillhör mitt hjärta thaiboxningen.

Vilken klubb representerar du?
Jag representerar Odenplan Fightgym.

Varför började du tävla?
Jag började tävla för att få utmana mig själv och ha något mål att sikta emot. Jag tycker att det bidrar till väldigt mycket motivation när det kommer till att pressa sig själv på träningen.

Foto: Christoffer Onnerby

Vilka år har du representerat landslaget?
Det här blir mitt första år som jag har fått äran att representera det svenska landslaget.

Vad anser du vara det viktigaste för att nå landslagsnivå?
Det viktigaste av allt är disciplin. Det finns ingen talang som kommer att ta dig längre än disciplin. Hårt arbete slår allt.

Vad komme du fokusera extra mycket på i träningen för att lyckas internationellt?
Jag kommer inte att fokusera på något specifikt. Jag kommer att lyssna på mina tränare, jobba hårt och se till att göra allt i min makt för att ha så bra förutsättningar som möjligt.

Vilken målsättning har du med kommande mästerskap?
Att jag kommer att ge allt och tro på mina förberedelser. Vinst eller förlust, så ska det göra ont att möta mig.

Ditt bästa och ditt jobbigaste minne från ett mästerskap?
Jag har bara varit med i ett mästerskap och det är årets SM. Det är både mitt bästa och jobbigaste minne att få förlora mot den regerande mästaren Jonathan Larsson. Jag är nöjd med min insats och jag har fått lära mig så mycket om mig själv. Men det är aldrig kul att snubbla på mållinjen.

Vilket är ditt knäppaste/tokigaste/mest udda minne från ett mästerskap?
Jag har bara varit med i ett mästerskap och det var väl arrangerat och inga konstigheter inträffade.

Hur påverkas du av jetlag vid mästerskap?
Jag har aldrig behövt resa till något mästerskap. Men allmänt när jag tävlar och man har en bit att åka så föredrar jag att åka ner dagen innan. På det sättet så har man möjligheten till bra sömn, kost och viktminskning inför sin kommande prestation.

Vad är det första du gör när du kommer till hotellrummet på ett mästerskap?
Jag är en väldigt ordningsam person, så jag gillar att packa upp alla grejer och lägga fram det jag kommer behöva, så att allt är förberett. Sedan brukar jag bara lägga mig ner på sängen och blunda, för att sedan fokusera på det som komma skall.

Foto: Christoffer Onnerby

Har du några ritualer inför match?
Enda sedan min första match med Odenplan Fightgym så har vi haft en tradition att vi äter en dubbelnougat innan match.

Har du någon förebild?
Min största förebild är Marcus Kenstam, en av mina huvudtränare. Han har funnits där för mig sedan dag ett och har verkligen visat vad ett hjärta av guld innebär.

Vilken är den svåraste fightern du mött och varför?
Den svåraste fightern jag har mött är Jonathan Larsson. Han var väldigt bra på att störa min rytm och lyckades få mig att tveka på mina egna tekniker.

Vilket tips har du till de som vill satsa på thaiboxning? Ha kul och låt det ta tid. Man blir ingen världsmästare på en dag. Men den som är där varje dag och kämpar dag in och dag ut kan gå hur långt som helst.

Rasmus på instagram: rasmuseeeriksson