Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Tävlingsrådets ordförande Lena Olsson har ordet

Här följer en sista del i rapporteringen från World Cup, tillika en introduktion av Lena Olsson som är kassör i förbundsstyrelsen och ordförande för tävlingsrådet. Hon är även ordförande för Fighter Muay Thai i Göteborg och berättar här om sina intryck och uppdraget i Bangkok.

– Vilken har din roll varit under Royal World Cup?
Som team manager för svenska landslagsorganisationen ansvarade jag främst för allt administrativt arbete inför avfärd men även all information till och från IFMA under tävlingens gång.

– Har det varit några särskilda uppgifter eller utmaningar du fått ägna dig åt?
Att samarbeta med IFMA är en speciell grej. I Sverige är vi vana vid att saker och ting är strukturerade och tydliga, men det fungerar långt ifrån alltid så med IFMA. Det var mycket ”tjat” för att få information som sedan kan ändras när som helst. För ett kontrollfreak som jag var det ganska frustrerande. En stor utmaning var den situation vi oväntat blev utsatta för i och med terrordådet. Det var väldigt skönt att ha ett så bra samarbete inom landslagsorganisationen, men även med SB&K och August Wallén som fanns på plats i Bangkok.

– Vad tar du med dig för intryck från tävlingsveckorna?
För mig började allt så mycket tidigare då jag hade hand om all kontakt med IFMA inför tävlingarna. Anmälningar innehållande allt från klädstorlekar till vem som skulle dela rum med vem och flightnummer skulle hela tiden behövde korrigeras då deltagare eller coacher gjorde ändringar. Fakturor som var i oordning, rumsfördelningar som var galna och passkopior som skulle in.
Samtidigt har de här veckor gett mig väldigt mycket positivt. Att lära känna personerna i och runt det svenska landslaget samt även från andra landslag och förbund är en gåva som ger mycket. Det gav även insikt i hur detta stora arrangemang genomförs. Det gav mig mycket tankar och lösningar inför framtida arrangemang i Sverige, både nationella och internationella, samt hur vi kan göra smidiga förändringar inför kommande mästerskap vi reser iväg på.

Lena_dudes_WC

– Övriga reflektioner?
Jag är väldigt glad över det smidiga samarbete vi hade i landslagsorganisationen (Förbundskapten, assisterande förbundskapten, förbundsläkare och team manager). Rollfördelningen var bra och vi kompletterade varandra väl.
Det var även väldigt skönt att känna det stöd vi hade från SB&K när terrorn slog till. Tack för det!

Fler inlägg

Resultat VM 2023

VM (senior) -75 kg: Irene Forsell Nilsson,…

Styrelseprotokoll 19 april 2023

Nu kan du ta del av styrelsens…

Kommande events

may

No Events

june

03jun10:0620:06Westcoast Battle 15Westcoast Battle 15

04jun12:0018:00Göteborg muaythai open 1Partille

10jun10:2418:24FMT Open 47Göteborg

Show More Events

july

21junAll Day02julEuropean Games 2023European Games 2023 (Krakow, Polen)

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

Svenska muaythaiförbundets styrelse 2023

I helgen hade SMTF förbundsstämma och de förtroendevalda att sitta…

SMTF förbundsstämma 2023 – årsmöteshandlingar

Tidpunkt: Lördag 25 mars kl 11:00, fullmaktsgranskning sker kl 10:30-10:55.…

Vill du och din förening vara värd för SMTF domarutbildningar?

SMTF söker klubbar att samarbeta med kring att arrangera domarutbildningar…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm