Här följer en sista del i rapporteringen från World Cup, tillika en introduktion av Lena Olsson som är kassör i förbundsstyrelsen och ordförande för tävlingsrådet. Hon är även ordförande för Fighter Muay Thai i Göteborg och berättar här om sina intryck och uppdraget i Bangkok.

– Vilken har din roll varit under Royal World Cup?
Som team manager för svenska landslagsorganisationen ansvarade jag främst för allt administrativt arbete inför avfärd men även all information till och från IFMA under tävlingens gång.

– Har det varit några särskilda uppgifter eller utmaningar du fått ägna dig åt?
Att samarbeta med IFMA är en speciell grej. I Sverige är vi vana vid att saker och ting är strukturerade och tydliga, men det fungerar långt ifrån alltid så med IFMA. Det var mycket ”tjat” för att få information som sedan kan ändras när som helst. För ett kontrollfreak som jag var det ganska frustrerande. En stor utmaning var den situation vi oväntat blev utsatta för i och med terrordådet. Det var väldigt skönt att ha ett så bra samarbete inom landslagsorganisationen, men även med SB&K och August Wallén som fanns på plats i Bangkok.

– Vad tar du med dig för intryck från tävlingsveckorna?
För mig började allt så mycket tidigare då jag hade hand om all kontakt med IFMA inför tävlingarna. Anmälningar innehållande allt från klädstorlekar till vem som skulle dela rum med vem och flightnummer skulle hela tiden behövde korrigeras då deltagare eller coacher gjorde ändringar. Fakturor som var i oordning, rumsfördelningar som var galna och passkopior som skulle in.
Samtidigt har de här veckor gett mig väldigt mycket positivt. Att lära känna personerna i och runt det svenska landslaget samt även från andra landslag och förbund är en gåva som ger mycket. Det gav även insikt i hur detta stora arrangemang genomförs. Det gav mig mycket tankar och lösningar inför framtida arrangemang i Sverige, både nationella och internationella, samt hur vi kan göra smidiga förändringar inför kommande mästerskap vi reser iväg på.

Lena_dudes_WC

– Övriga reflektioner?
Jag är väldigt glad över det smidiga samarbete vi hade i landslagsorganisationen (Förbundskapten, assisterande förbundskapten, förbundsläkare och team manager). Rollfördelningen var bra och vi kompletterade varandra väl.
Det var även väldigt skönt att känna det stöd vi hade från SB&K när terrorn slog till. Tack för det!