Tävlingskalender

Håll koll på förbundsevenemang & klubbtävlingar

Skapa evenemang

Här kan du lägga till din klubbs tävling.

Tävlingskalender

Håll koll på evenemang & klubbtävlingar här.

Tävlingsrådets ordförande Lena Olsson har ordet

Här följer en sista del i rapporteringen från World Cup, tillika en introduktion av Lena Olsson som är kassör i förbundsstyrelsen och ordförande för tävlingsrådet. Hon är även ordförande för Fighter Muay Thai i Göteborg och berättar här om sina intryck och uppdraget i Bangkok.

– Vilken har din roll varit under Royal World Cup?
Som team manager för svenska landslagsorganisationen ansvarade jag främst för allt administrativt arbete inför avfärd men även all information till och från IFMA under tävlingens gång.

– Har det varit några särskilda uppgifter eller utmaningar du fått ägna dig åt?
Att samarbeta med IFMA är en speciell grej. I Sverige är vi vana vid att saker och ting är strukturerade och tydliga, men det fungerar långt ifrån alltid så med IFMA. Det var mycket ”tjat” för att få information som sedan kan ändras när som helst. För ett kontrollfreak som jag var det ganska frustrerande. En stor utmaning var den situation vi oväntat blev utsatta för i och med terrordådet. Det var väldigt skönt att ha ett så bra samarbete inom landslagsorganisationen, men även med SB&K och August Wallén som fanns på plats i Bangkok.

– Vad tar du med dig för intryck från tävlingsveckorna?
För mig började allt så mycket tidigare då jag hade hand om all kontakt med IFMA inför tävlingarna. Anmälningar innehållande allt från klädstorlekar till vem som skulle dela rum med vem och flightnummer skulle hela tiden behövde korrigeras då deltagare eller coacher gjorde ändringar. Fakturor som var i oordning, rumsfördelningar som var galna och passkopior som skulle in.
Samtidigt har de här veckor gett mig väldigt mycket positivt. Att lära känna personerna i och runt det svenska landslaget samt även från andra landslag och förbund är en gåva som ger mycket. Det gav även insikt i hur detta stora arrangemang genomförs. Det gav mig mycket tankar och lösningar inför framtida arrangemang i Sverige, både nationella och internationella, samt hur vi kan göra smidiga förändringar inför kommande mästerskap vi reser iväg på.

Lena_dudes_WC

– Övriga reflektioner?
Jag är väldigt glad över det smidiga samarbete vi hade i landslagsorganisationen (Förbundskapten, assisterande förbundskapten, förbundsläkare och team manager). Rollfördelningen var bra och vi kompletterade varandra väl.
Det var även väldigt skönt att känna det stöd vi hade från SB&K när terrorn slog till. Tack för det!

Fler inlägg

Månadsrapport för juni/juli 2023

Nu kan du ta del av månadsrapporten…

Utlysning team manager (juniorlandslaget)

Övergripande och ansvarsområden Som team manager för…

Utlysning förbundskapten (senior)

Arbetsbeskrivning Övergripande Förbundskapten bär det övergripande ansvaret…

Kommande events

september

No Events

october

07oct12:1518:15Future Champs #3Solna

14oct12:1818:18Southside Battle 34Haninge

14oct12:1918:19GuldfightenSkellefteå

Show More Events

november

04nov10:1910:19Zone Pro League #6Göteborg

Detta är SMTF

Svenska Muaythaiförbundets styrelse är vald av medlemmarna och arbetar för att organisera och främja sporten och tillgodose sina medlemmars intressen.

SMTF är anslutna till det internationella förbundet IFMA (International Federation of Muaythai Associations) som består av 130 medlemsländer fördelat på samtliga kontinenter. IFMA tilldelades fullt erkännande av IOC (International Olypmic Committee) under 2020 efter att ha varit delvis erkända sedan 2016 (mer information finns här).

Därmed tilldelades muaythai en plats vid The World Games som arrangeras var fjärde år. På grund av covid-19 har TWG flyttats fram från 2021 till 2022 då det arrangeras i Birmingham, USA.

Under 2021 beslutade EOK (Europeiska Olympiska Kommittéen) att muaythai utgör en av sporterna vid European Games 2023.

Läs mer

Nyheter från SMTF

Utlysning team manager (juniorlandslaget)

Övergripande och ansvarsområden Som team manager för juniorlandslaget arbetar du…

Utlysning förbundskapten (senior)

Arbetsbeskrivning Övergripande Förbundskapten bär det övergripande ansvaret för verksamheten kring…

Överklagan domslut

För att en överklagan om domslut ska anses giltig ska…

Kontakta oss

info@muaythai.se

Adress

Ölandsgatan 42, 3 tr
116 63 Stockholm