Hej alla.

Till en början vill jag tacka för förtroendet till rollen som förbundskapten.

Detta är en spännande uppgift och jag ser fram emot att arbeta fram goda förutsättningar för vårt landslag, en hel del erfarenhet har jag med mig sedan tidigare då jag haft uppdrag runt landslaget de senaste 5-6 åren.

Uppgiften är fokuserad på operativt och administrativt arbete tillsammans med bla Lena Olsson ordförande i tävlingsrådet, Lena har jag haft nöjet att arbeta med tidigare och hon är en viktig kugge i arbetet.

En del är också att utefter de fastställda kriterier som finns ta ut landslag, jag vill understryka att min rätt att göra egna val är ytterst begränsad och i de fall särskilda omständigheter råder ska detta förankras i förbundsstyrelsen.

För er som inte läst/sett de kriterier vi går efter så ligger de på  tidigare nyheter på vår hemsida, det är nyttigt att ni  känner till dem för det är på det viset ni vet vad ni tävlar om.

Rollen är inte heller på något sätt kopplad till att jag ska coacha aktiva utan det kommer att göras av klubb precis som tidigare, detta vet vi fungerar bra och det är även ett starkt önskemål från såväl aktiva som klubbledare.

Alltså det rent taktiska finns det många som är bättre på än jag och det är inget som ska förändras i det.

Första uppgiften är att undersöka när och om det ska hållas ett EM samt att se om det ska hållas ett World Combat Games i Bangkok i augusti.

Jag kommer även att vara med på våra stundande SM, junior till helgen och senior nästa helg.

Glädjande för mig är att Tommy Hansen ersätter mig som ansvarig i ungdomsrådet då en hel del också kommer att handla om ett samarbete med honom.

Naturligtvis handlar en stor del nu om att ta sats för VM på hemmaplan 2016 och se till att vi ligger på topp prestationsmässigt där.

Kan passa på att meddela att jag inte kommer att fortsätta som domare ( vilket jag kommer att sakna lite ) så det är ingen ide att fråga mig om det längre .

Inom ett par veckor kommer ett mer detaljerat upplägg presenteras. Ni når mig via forbundskapten@muaythai.se

 

Vi ses  / Pelle