För första gången har IFMA arrangerat Muaythai University World Cup i Bangkok. Sverige representerades av Tobias Jansson och Mikaela Persson. Tobias Jansson vann sin första match mot Italien men åkte tyvärr på en förlust i kvartsfinal mot Polen.
Bättre gick det för Mikaela som kammade hem guldpengen. Så här skriver Mikaela själv om sin upplevelse:
”Avslutar turneringen med en vinst på TKO mot den tuffaste motståndaren hittils – Thailand. Det var hennes första fight i turneringen då hennes motståndare lämnade WO i semin och det var min tredje då jag blev den som blev lottad att gå den enda kvarts finalen i min viktklass. Det har vart den roligaste och mest lärorika veckan på länge. Första riktiga turneringen, första gången jag behövt väga in mer än 1 gång under en vecka osv. Tack SMTF och Pelle Bånghäll för att jag fick möjligheten att åka. Tack Johan Risberg för alla timmarna du lagt ner på att förbereda mig inför detta och åter igen tack till mina grymma coacher Marcell Ciszek Druzynski & Tobias Jansson. Tack för alla tankar och lyckönskningar”

 

vinst

Tack Tobias och Mikaela för fina insatser på Muaythai University World Cup!

/Tävlingsrådet genom Lena Olsson