Sedan ett år tillbaka har man kunnat gå diplommatcher sanktionerade av Svenska Muaythai-Förbundet. På lördag går sex stycken av stapeln i Varberg, dit såväl fler diplomboxare som domare som vill lära sig regelverket är välkomna.

diplom 600
Diplommatcherna innebär att 12–17-åringar (givetvis med målsmans tillstånd, som för all aktivitet inom vår sport när man är under 18) också har chansen att fightas. Det innebär en match mellan två kombattanter där man har full skyddsutrustning på, inga sparkar mot huvud får delas ut, och hårdheten i teknikerna är kontrollerade, så kallad semikontakt. Poängen är inte att hitta en vinnare, utan att utveckla deltagarna. Därför blir resultatet alltid oavgjort, och efteråt ger poängdomarna pedagogisk feedback om vad man kan bli bättre på, och deltagarna får varsitt diplom.

Är du domare och vill bli godkänd för diplommatcher i muaythai? På lördag håller Aleksandar Krulj, diplommatchmentor, en genomgång av regelverket för diplommatcher, i samband med de sex diplommatcher som hålls i Varberg.

Eller har du fighters mellan 12 och 17 som kan vara med och matcha? Tävlingarna börjar kl 11.

Kontakta Pelle Bånghäll på 070-5740045 för mer information.

Här finns regelverket för diplom-muaythai. (Högerklicka och spara som)