Det som skulle bli något av Johanna Rydbergs VM blev precis raka motsatsen. Fransyskan Nyrjame Djedidi utnyttjade smärtsamt sin south paw-stil och vann. Rydberg, en av de stora svenska medaljhoppen, fick därmed respass redan i första matchen och efteråt var hon hjärtskärande otröstlig.
– Det kändes innan som mitt år. Nu blev det inte så och det är bara för jävla surt, säger hon till budokampsport.se.

Det var lite upplagt för svensk succé i -51kg för damer. Johanna Rydberg, som vunnit medalj vid flera raka mästerskap och sett oförskämt vass ut under uppladdningen, skulle i detta VM slippa Fatima Pinto.

Norskan som stått i vägen för den ädlaste av medaljer för Rydberg förr finns inte med under VM i Langkawi. Istället klev fransoskan Nyrjame Djedidi fram och ställde till med en präktig skräll.
– Kanske blickade jag framåt mot andra matcher lite för tidigt. Jag har inget att skylla på. Jag hade stora problem i första ronden med hennes stil, och när jag kom in i det fick jag jaga.

”Vill bara hem”
Med sin aviga south paw-stil störde hon Rydberg gång på gång och när svenskan väl fick upp farten hade matchen redan runnit henne ur händerna. Ett tungt favoritfall för det svenska laget, men naturligtvis tyngst för Johanna Rydberg själv.
– Det är bara tungt just nu. Helst av allt vill jag bara åka hem på en gång.

Text och foto: Jonathan Broberg